ale to wymaga potężnego zaangażowania w rozwój optyki, bo trzeba poprawić dziesiątki szkieł. A taki stabilizator to chyba w miarę prosta sprawa, a przygniotłaby konkurencję - marketingowo chociażby.Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
Wersja do druku
ale to wymaga potężnego zaangażowania w rozwój optyki, bo trzeba poprawić dziesiątki szkieł. A taki stabilizator to chyba w miarę prosta sprawa, a przygniotłaby konkurencję - marketingowo chociażby.Cytat:
Ale najpierw sytuacja na rynku canona musiałaby się pogorszyć, a chwilowo na to się nie zanosi.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Ta minolta musiałaby nieźle wstrząsnąć wszystkim, żeby profesjonaliści masowo zaczęli się przesiadać. A przecież taki TC-IS nie byłby raczej dla profi tylko dla amatorów.
Niezaprzeczalnie. Ale stabilizowane TC nie rozwiaze problemu telecentrycznosci. Zapedzilismy sie, to sa dwie osobne sprawy.Cytat:
Gniesc konkurecje marketingowo Canon ma czym jeszcze. Nie jestem ekspertem od optyki, ale jak juz pisalem ide o zaklad ze nie mozna sobie machac ot tak dowlna soczewka w dowolnym obiketywie i juz mamy stabilzacje. Zobacz jak sie 70-200 rozni w wersji IS i non-IS. O ile wiecej soczewek tam siedzi.Cytat:
Marcin
I pytanie ile sukcesu D7D w tym, ze to dobry aparat a ile w tym ze do pierwsze dSLR Minolty i po prostu uzyszkodnicy systemu Minolty, do tej pory analogowi, rzucili sie na masowa podmiane body.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Marcin
Nie wiem czy ktos z was testowal ten aparat, ja tak i stwierdzam ze wizjer jest pawie tak samo jasny i duzy jak w analogu - poprostu poszedlem do fotojokera i siedzialem tam 3h i pokolej testowalem wszystkie na koncu byla minolta poczlemsie jak bym mial analoga, jedyne co mnie odepchnelo to naped przenoszony z body.
hmm, w sumie niezły pomysł podsunąłeś :-D taki moduł z IS i od razu tak zaprojektowany, aby po podpięciu zapewniał telecentryczność każdego szkła do niego podpiętego ;)Cytat:
:D Sorki, nie chcialem. Ale jak juz koncert zyczen no to co se zalowac - jeszcze niech likwiduje cropa!! Ooo, czemu nie. Anty-telecentric, Image stabilized 0,625x TC. hihihi. To kto pisze do Canona?? Jedynka-s dla kazdego za pomysl ;-)Cytat:
Marcin
0,625x TC to niewątpliwie WC.
Oj Tomaszu. My tu koncert zyczen mamy ;-) a Ty sie czepiasz drobiazgow nazewniczych ;-) Chociaz WC tez brzmi niezle. Zdecydowanie pasuje do realnosci tego co tu paplamy. Dobra, ide popracowac. Moze sie dorobie jakiegos dobrego apratu :DCytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
milego dnia
Marcin
panowie, a tak poważnie - nie wierzycie, że takie rozwiązanie jest warte zastanowienia? Wszak dla Canona mogłoby to byc świetne finansowo rozwiązanie. Taki moduł IS powiedzmy za 500$ dla klasy tańszych szkieł. Wielu ludzi by się skusiło.