ok ok zrozumialem , chyba musze przyznac racje 200ws to bedzie dobrze?
mowa o cy200 , ktos tym sie bawil?
Wersja do druku
ok ok zrozumialem , chyba musze przyznac racje 200ws to bedzie dobrze?
mowa o cy200 , ktos tym sie bawil?
ja w tej chwili kończę robić ringlight 1200W, polecam stronkę Sergiusza Suszyna na pbase. ********e patenty i co najważniejsze - to działa. tym bardziej, że koszt wykonania jest tak śmiesznie niski - nawięcej kosztuje wieszak na ubrania :-)Cytat:
Zamieszczone przez Przemek Białek
OT: z tego co pamietam Sergiusz Suszyn goscil przez jakis czas na naszym forum. Dzielil sie nawet pomyslem samorobnej lampy kolowej do studia i szukal studia. Tyle, ze zrobila sie wokol niego (chyba jednak z nie jego 'winy') niemila atmosfera i SS sie wyprowadzil. Szkoda.
a moglbys podac konkretny linkCytat:
Zamieszczone przez bebop
ladnie prosze :)
a ktos jescze nie zrobil sobie ringlighta?!?! :mrgreen: ... u mnie juz jakis czas dziala i najwiekszy koszt to zarowki a nie wieszak :-).. a co do lamp to sie nie wypowiem bo sam o nich mysle i jescze nie mam pogladu na ta kwestie
Robson, z pracy wrzucę, bo w domu nie mam tego adresu.Cytat:
Zamieszczone przez robson
wpisz w pbase - search "suszyn" ja tak szukalem
a facet rzeczywiscie pomysly ma ciekawe
a pozatym ktos mi odpowie na moje pytanie jakiej wielkosci soft do tej 200ws????
prosze
jam Ci jest. szukałem dobrego wieszaka parę miechów (no dobra, przez wakacje zapomniałem o tym).Cytat:
Zamieszczone przez Jac
12 lampek 100W po 2zł (castorama). wieszak metalowy na kółkach z regulacją wysokości 60zł (ikea). sklejka 40 zł (800x800x12mm, castorama), przedłużacz 10m 12zł (castorama) - obciąłem końcówkę - i służy za kabel do lampy, kabel 5m pomiędzy żarówkami 6zł (castorama), oprawki porcelanowe na żarówki 2zł sztuka (jakaś hurtownia na Wolumenie w Wawie), włącznik puszkowy 12 zł (castorama). do tego wycięcie wyżynarką (ja), ołówek i sznurek do narysowania okręgu.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
środek po wycięciu pierścienia wykorzystuję właśnie na drugą "zagnieżdżoną" konstrukcję: żarówka centralna i pięć wokół niej w tymże kole. też nieźle wali - myślę nad softboxem do tego. i stojakiem.
i jest jasno :-)
wystarczy jeszcze dorobić przełączanie ilości lampek (12>6>3) i już jest jakaś regulacja, chociaż mój tata (elektronik) coś wspomina żebym jakieś*płynne regulatory w to wpakował. dzieje się. rzecz warta zabawy. za takie pieniądze...??!!
[OT] Panowie dość pisania... chwalić się na fotkach tymi cudeńkami!
ale chyba z tego tematu zrobil sie off top???
albo ja nieuwaznie czytam??:)