W sumie to też "panoramowanie" :D
Używanie M tak, ale świadome.
Wersja do druku
W sumie to też "panoramowanie" :D
Używanie M tak, ale świadome.
chyba raczej tak xD :P
Oczywiście chodziło o panoramowanie (ang. panning), a nie robienie panoram. :)
Panoramowanie robię zawsze na Tv i chyba innej opcji nie ma. Panoramy rzecz jasna pełen M. :P
@Down: W sumie racja, nie pomyślałem... Ale głównie focę sceny statyczne, więc specjalistą nie jestem. :mrgreen:
No niekoniecznie. Jeśli panoramujesz duży obiekt który nie porusza się idealnie prostopadle do osi obiektywu tudzież jego odległość od ciebie nie jest cały czas taka sama lepiej zadbać o odpowiednio dużą GO nawet kosztem częściowego niedoświetlenia czy prześwietlenia tła.
warto zapoznać się z tym tematem: http://canon-board.info/showthread.php?t=25632
Zapytam z ciekawości, jakiego trybu używacie najczęściej fotografując wesela, chodzi mi o kościół, plener i przyjęcie? Manual, pół manual?
O, coś nowego. A dlaczego? To który pomiar w takim razie umożliwia świadome ustawianie parametrów ekspozycji? Ja jakoś zawsze focę na matrycowym i nie mam większych problemów z ustawieniem takiej ekspozycji, jakiej sobie w danej sytuacji życzę. W "ciekawszych" warunkach muszę zrobić na początku kilka fotek testowych wspomagając się histogramem, ale po tym, jest dobrze.