Powinien mieć problemy. Ale ten 18-200, który miałem, o dziwo ostrzył dobrze (to znaczy - o dziwo moje body ostrzyło z nim dobrze)
Widać w sieci, że jednak ludzie mają z nimi problemy L I N K.
Wersja do druku
Powinien mieć problemy. Ale ten 18-200, który miałem, o dziwo ostrzył dobrze (to znaczy - o dziwo moje body ostrzyło z nim dobrze)
Widać w sieci, że jednak ludzie mają z nimi problemy L I N K.
w fotoit sprzedaja po 1699zl moge Ci ja polecic choc czasami ma problemy z ostrzeniem, ale optycznie rewelacja, przy f/2.8 wg mnie super. za 1400 masz 18-200 za 1700 masz 18-50/2.8 z rewelacyjnymi osiagami, mowie Ci szczerze :) nie pchaj sie w w tanie szkla do wszystkiego sam mialem sigme 18-125 na paczatku super ale pozniej zaczniesz zauwazac defekty takich wynalazkow, jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego!! :) Pozdr.Cytat:
Zamieszczone przez dyszmen
Nie ma najmniejszych problemów z AF mimo F=6,3 bo body dostaje info ze wowczas F wynosi 5,6 ;) . Czyli zgodnie ze specyfikacją Canona dowolny dSLR Canona z Sigmą 18-200 ma w całym zakresie ogniskowych sprawnie działający AF.
a myslales o tamronie 28-75/2,8
O rany, jak ja kocham firmę Canon i jej konsekwencję w komplikowaniu wydawałoby się prostych rzeczy :evil:Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
O co chodzi z ta przyslona 5,6 i problemem z ostrzeniem w Canonach?
A pies z nimi. Konsekwencja jest taka - żadnych kłopotów z AF :)Cytat:
Zamieszczone przez ziemna
Mam 18-125. Wrażenia w sumie pozytywne. Dosyć głośna i nie najszybsza, ale nie mam problemów z AF. Fotki mi się podobają ;) choć jak patrzę na 100% na monitorze to faktycznie mydło. W sumie daje mi kupę radości, a o to przecież głównie chodzi :)
Czytałem, że ponoć 18-200 minimalnie (ale czy zauważalnie?) lepsza, na pewno dłuższa ;) ale nie muszę się wspomagać :mrgreen: a za różnicę w cenie mam jeszcze 50/1.8
No i kupiłem tą Sigme 18-200 i póki co jestem bardzo zadowolony. Zdjecia w dzien na zewnatrz pelna "zyleta". Obiektyw jest OK.
a ja jednak wolę canona ale sprawdzone konstrukcje z dobrego źródła ...... oczywiście jak kogoś stać