zrobcie cos w tym szczecinie zeby sie chcialo przyjezdzac a nie ciagle promocje - promowac to trzeba miec co a nie sklapy dla niemcow
promocja promocja, do roboty cholerne trolle ogrodowe
Wersja do druku
zrobcie cos w tym szczecinie zeby sie chcialo przyjezdzac a nie ciagle promocje - promowac to trzeba miec co a nie sklapy dla niemcow
promocja promocja, do roboty cholerne trolle ogrodowe
Cholera że też nie zrobiłem zdjęcia jak Gdańską zalało podczas ostatniej cofki - chyba do idei Floating Garden pasowałaby jak ulał.
skąd tyle narzekania ;-) nie należy mieszac komercyjnego zakupu z akcjami społecznymi.
konkurs powstał by włączyć mieszkańców w proces tworzenia kalendarzy. Oddajemy im to pole i pewnie będzie to powód do dumy dla wielu uczestników.
Do konkursu zgłosiło swoje prace 50 osób i przysłało 168 zdjęć, wiele z nich to niezwykłe obrazy polecam ich obejrzenie na stronie http://www.szczecin.eu/zycie_w_miesc..._fotograficzny
Narzekanie się zacznie gdy osoby nie nagrodzone nagle zauważą gdzieś swoje zdjęcia użyte w przeróżnych (w tym komercyjno-marketingowych) celach.
Ale tylko ponarzekać będą mogli, bo przecież akceptując Regulamin wyrazili zgodę na pełne wykorzystywanie swoich zdjęć.
Ja takiego Regulaminu bym nie zaakceptował i stąd takie a nie inne uwagi.
Przekazania pełnych praw materialnych do utworu powinno się żądać tylko od zwycięskich autorów, a nie od wszystkich nadsyłających prace.
To nieetyczne i wygląda właśnie na zbieranie sobie darmowych zdjęć do dowolnego wykorzystywania w przyszłości w dowolnym czasie - fotografowie powinni mieć tego świadomość.
Szczecin tradycyjnie.... wiocha z tramwajami... zgadzam się z kubaj'em
tu nawet fotograficznego sklepu nie ma po za Fotooptyką centrum, który to działa od 54 lat w tym mieście.... <wybryki w stylu Media Markt, Fotojoker<o ile nadal istnieje, i Sigma Pro centrum, nie biorę pod uwagę ;)>
Miasto samo w sobie nie jest takie zle, pelno zieleni, parkow.
Gdyby tylko chcialo im sie chciec zrobic cos ze starym portem.
Polecam galerie Skorki (o ile dobrze pamietam) robiona z paralotni. Troche tego jest.
Niestety miasto żyje w wiecznym rozwarstwieniu, mianowicie mieszkańcy sobie i władza sobie - poprzez czasy patrząc powojenne mieliśmy pecha i mamy go do dzisiaj.
Osobiście liczyłem na duże zmiany po ustąpieniu pana J. Niestety pan K. nie wykorzystał potencjału pokładanych w nim nadziei i nie jest osobą odpowiedniego formatu na ten fotel. Brak charyzmy i planu działania owocuje smutnymi ulicami , brakiem miejsca spotkań Szczecinian i kolejnymi "blaszakami" zwanymi teraz centrami handlowymi.
BTW zauważyliście dlaczego Galaxy zrobiło u nas taką furorę? Dlatego,że w tym mieście brak jakiejkolwiek wspólnej przestrzeni publicznej.
Żałosne próby "rewitalizacji " centrum miasta pozbawionego rynku zaowocowały 100 metrowym pasażem po którym hula wiatr (Bogusława)
ufff..sorki za offtop :) ale serce mię boli jak o tym wszystkim myślę..
Jestem stąd i mam ciągle nadzieję, że będzie ciekawiej..chciałbym żeby tylko wcześniej niż w 2050 :D
Przyłączam się do poleceń obejrzenia galerii Skórki - warto.
Pozdrawiam.
Ciagnac off-topa, to szczecinianki sa chyba najpiekniejszymi dziewczynami w polsce, sam jestem zakochany w jednej pani filolog mieszkajacej niedaleko lotniska to wiem, mogliby tylko usprawnic komunikacje, ciezko bylo doleciec tu ze sztokholmu, bo albo przez berlin i busem, albo warszawa okecie z przesiadka do goleniowa, a juz samolot a potem pociag to niepolecam.... Miasto zbudowane w załozeniu architektonicznym jak paryz, chociazby dlatego warto odwiedzic choc raz. Nic tylko zakochac sie i osiasc w pieknym szczecinskim klimacie :)
wszystko piknie ale to wyciąganie zdjęć za przysłowiowy grosz