Niestety nie, karta była nowa, z resztą po wyjęciu karty pokazywało ten sam wynik, a co za tym idzie karta nie ma z tym nic wspólnego.Cytat:
Mogłeś np załadować kartę z innego aparatu i w ten sposób Twój przejął inną numerację.
Wersja do druku
Niestety nie, karta była nowa, z resztą po wyjęciu karty pokazywało ten sam wynik, a co za tym idzie karta nie ma z tym nic wspólnego.Cytat:
Mogłeś np załadować kartę z innego aparatu i w ten sposób Twój przejął inną numerację.
sebag- heh, dzieki, wlasnie chodzilo mi o potwierdzenie bo u mnie tez cos dziwne wyniki; tez mnie dziwi ze do sieci nic nie przeniklo z softu do spr puszek z digic II; czyzby ktos milczal oczekujac jakiejsc rekompensaty ? :) ...
To, że karta była nowa jeszcze o niczym nie świadczy. Formatowałeś ją przed pierwszym użyciem?
A poza tym karta ma duuuużo wspólnego z numeracją w aparacie. Raz włożysz z innego body i nawet jak masz w swoim ciągłe numerowanie, to już je trafi zong. Poczytaj sobie w innych wątkach.
Rubio, ja chętnie bym zrekompensował, nawet bardzo:roll:
Nie była formatowana, ale kurcze po wyjęciu ten sam wynik, to chyba w puszce zapisuje, a nie z karty zbiera info ile przebiegu.Cytat:
To, że karta była nowa jeszcze o niczym nie świadczy. Formatowałeś ją przed pierwszym użyciem?
Witam
Używam 40DShutterCount i bez zastrzeżeń liczy przebieg migawki w moim Canonie Rebel XSi (Eos 450D). Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o faktyczny przebieg migawki zapisywany w wewnętrznej pamięci korpusu to numeracja zdjęć "wymuszona" przez daną kartę nie ma tutaj kompletnie nic do rzeczy. Karta zmienia jedynie numerację zapisywanych na nią plików, oraz tą którą widzisz na wyświetlaczu.
axk dobrze gada; karta nie ma zbyt wiele do rzeczy jesli sie owe karty zmienialo i jesli sie nie jest 1 wlascicielem body;
A więc tak,jestem trochę zmieszany robiłem tak jak w instrukcji na stronie http://zecoj.com/ i wyszło mi 64520,czy jest to prawdziwy nie wiem bo kupiłem body z drugiej ręki,sprzedawca zapewniał że jest nie więcej niż 15000 klapnięć,ja dołożyłem 3000 od siebie więc rachunki się nie zgadzają :).Dziwne jest to że zrobiłem kilka zdjęć jedno po drugim więc jakby nie patrzeć ten licznik powinien zwiększyć się o ilość zrobionych zdjęć a on o dziwo stoi w miejscu.Nie wiem,na początku się tym przejmowałem,teraz mi to zwisa i powiewa,jak padnie to padnie,nie mam na to wpływu ale niech się wypowiedzą jacyś inni użytkownicy 20d,30d i 400d,może im pokaże dobry wynik
Nie, nie pokaże im "dobrego wyniku". Po raz tysięczny : prawdziwy przebieg migawki w tych modelach można sprawdzić tylko i wyłącznie w serwisie Canon-a (chyba że ktoś dysponuje programem jakiego używają w serwisie, w co wątpię). Żadne inne oprogramowanie nie pokaże poprawnej wartości przebiegu. Na forum wiele osób eksperymentowało z różnymi programami i zawsze próby takie kończyły się fiaskiem.