a jak jest z cena za otwarcie sesji i fotoindex, liczą to?
u mnie 20x30 - 8,99
30x45- 15,99
Wersja do druku
a jak jest z cena za otwarcie sesji i fotoindex, liczą to?
u mnie 20x30 - 8,99
30x45- 15,99
Za otwarcie sesji/nosnika itp - nic.Cytat:
Zamieszczone przez Przemek Białek
Sprecyzuj c to fotoindex?
30x45 cos ponad 40zl, 40x60 cos ponad 60zl bo w sumie za oba uprzedzili mnie ze ok 110zl bedzie - 270zl z groszami za metr biezacy licza (ploter bodajze).Cytat:
u mnie 20x30 - 8,99
30x45- 15,99
Drogo, Czacha to widac niezly burzuj jak tylko takie odbitki robi, chyba ze po nocach w sklepowym labie ;) , ja jednak pozostane przy 15x21 - najlepszy stosunek wielkosci do ceny (2,80 za sztuke, 2,50 ze znizka a 20x30 juz 3 razy drozej) a i wrazenie odpowiednie robi.
Aha... na wydruki 30x45 i 40x60 poszlo to zdjecie (w labie dali sie nabrac ze to z Safari ;) ) :
http://vitez.ceron.pl/galerie/zoo2/images/CRW_4427.jpg
Oczywiscie troszke poprawione i bez tego napisu w rogu.
to zdiercy!!!!!!!! 30x45 za tyle forsy
u mnie z fotindeksem (wydruk zawartosci nosnika na osobnej kartce)
kosztuje 20 zl, na papierze agfa presitge digital, panowie zawodowy fotograf niepoznal ze to bylo robione cyfra (portret dziecka) :mrgreen:
Nie mam pomyslu po co to... do formatu 25x38 wlacznie moge wrzucic zdjecia przez internet, wybierajac te konkretne do odbitek siedzac wygodnie w domu, format wiekszy wybieram rowniez sam - pojedynczo bo drogie.Cytat:
Zamieszczone przez Przemek Białek
Nie wiem po co fotoindex przy cyfrowkach... chyba tylko gdy ktos przynosi pelna karte, nie wie co na niej ma i prosi "zrzut karty na odbitki" :roll:
20x30 za 2,99 jest ponoć do końca czerwca w Fotojokerze. Przyznam się że zanim oddałem pierwszą serię zdjęć z cyfrówek (wtedy nie moich - z G3 i Kodaka) miałem spore obiekcje po tym jak wyglądały fotki z analoga (EOS 300) i ... ale mocno się zdziwiłem bo fotki z FJ wyszły naprawdę OK. Wcześniej korzystałem z ProfiLabu na Marszałkowskiej i byłem bardzo zadowolony.... ale ostatnie z analoga w PL wyszły gorzej niż zwykle :-(.
Teraz zamówiłem na próbę jedną fotkę 20x30 i sporo 10x15 w FJ ...czekam do poniedziałku. Jak dostanę to napiszę.
Z tego co wiem to odbitki z cyfrówek w FJ nie są robione w każdym salonie tylko w jakimś centralnym punkcie.
... otwarcie sesji kosztuje 1,99 i zawiera fotoindex (Vitez - jak będziesz chciał to pewnie będziesz mógł z niego zrezygnować :-) )
Nie musisz calej kliszy przegladac zeby wiedziec co masz na niej, a na jednej kartce masz jakby thumbsy zdjec...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
panowie (calej kliszy przeglodac), to nie XIX wiek teraz sie uzywa filmów, a propo klisza to
szyba poktyta chlorkiem srebra , ktory zawiera sobie haloegenki srebra i inne pierwiastki.
zywana byla przedewszystkim w kamerach otworkowych, i pirwszych prototypach aparatow z migawka, przed zstosowaniem odpowiednika w postaci blony swiatloczlej!
dobra dosyc tej historii fotografii , musialem sie tego uczyc do egzaminu z zawodu ble...
foto indeks pomaga okreslic zawartosc nosnika, czy to analogowego , czy cyfrowego.
najlepsi fotografowie wykonuja tak zwane stykowki zeby potem nie tracic czasu na odszukanie wlasciwego ujecia i taka sama zasada jest w fototindeksie!!!
bardzo pomocne w fotografii tradycyjnej
- nie niszczymy przedewszystkim negatywu: :shock:
Ale zarowno ja jak i Przemek Bialek pisalismy o "nosniku" czyli cyfrowym a nie analogowym.Cytat:
Zamieszczone przez LukasS
Sens fotoindexu (choc ja osobiscie bym raczej stykowki robil gdybym mial analoga) rozumiem w przypadku negatywow... w przypadku kart pamieci jednak nie - oddaje do odbitek juz wybrane zdjecia, po co mi potem fotoindex skoro juz zdjecia widzialem?
Podobnie z przyjsciem swiezo z pstrykania z ulicy - wiekszosc labow ma "kioski" cyfrowe do zamawiania z nosnikow - czytniki (CD, SD/MMC/CF) i ekran dotykowy - masz podglad calej karty i to wiekszy niz fotoindeks, wybierasz zdjecia do odbitek i sru ... nadal nie widze sensu fotoindeksu w przypadku zdjec cyfrowych , analogowych - jak najbardziej :roll: .
Pisalem o kliszy czyli standardowym nosniku...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
to prost sposob na wyciaganie gotowki od klienta nazywa sie to tak
_otwarcie sesji + fotoindex - 3,99 (wszedzie prawie tak samo sprawdzalem)