-
a tam dziura, a w Częstochowie byłeś? też by się zdawało, że tu nic nie ma przynajmniej tak myślałem a jednak jest tutaj tylu fotografów, że szkoda gadać jak nie spotkasz tak z 5 na alejach dziennie no to to jest podejrzana sprawa:D nawet Grand Press Photo o nas zahaczyło :D
-
Pierwsze fajne ale faktycznie aż się prosi o mniejszą GO... co Wy wiecie o dziurach...
-
Tytułujesz Bydgoszcz i wstawiasz dwie fotki ? - no bez jaj
Moja rada obierz jakiś temat (jeden temat - mogą być autobusy) i zrób reportaż minimum 3 zdjęcia bo jedno to przypadek, dwa to nie wiadomo o co chodzi a trzy to już mogą coś opowiedzieć.
A, że Bydgoszcz to dziura to wszyscy wiedzą, ale to nie żadne tłumaczenie dla fotografa.
powodzenia
-
-
-
Bydgoszcz... spędziłem tam trochę życia...co do fotek to zdecydowanie łuczniczka jak dla mnie najlepsza, reszta ot taka sobie, bardziej wygląda na jakieś fotki kontrolne. Pozdrawiam.
-
Oczywiście Bydgoszcz jest nudna i monotonna:
albo jeszcze bardziej nudna:
lub też zupełnie nudna:
...i co z tego?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
...i co z tego?
I nic... ;)
A co do zdjęć to zupełnie subiektywnie, moim skromnym zdaniem:
1. zbyt przepalone światła,
2. ok chociaż niebo wydaje mi się "letko" za ciemne
3. kadr z wycieczki klasowej?
-
Zdjęcia miały zobrazować Bydgoszcz jako nudne miasto, choć w głębi duszy tak nie uważam i może dlatego nie do końca mi to wyszło.Chciałbym wrócić jeszcze do łuczniczki, bo pani niedawno skończyła 100 lat, a poza tym jest jednym z symboli miasta w którym żyję.
I tak: ujęcie standardowe:
dalej przyszło mi do głowy, żeby ją ująć trochę od przodu i troszkę uciąć:
i za ciosem, pstryknąć lekko z tyłu i obciąć jeszcze bardziej:
...niestety, światło nie było dla mnie zbyt łaskawe i dlatego zdjęcia nie są tak plastyczne jakbym sobie tego życzył...pozostało zatem czekać.
-
hahaha....narzekacie na Bydgoszcz, Częstochowę..ok. to ja ponarzekam na Sandomierz......:) Naprawdę poza zabytkami cieniutko coś wyłapać...ale jak już złapiesz to jest satysfakcja. Jeśli nie lubisz focić 10 razy tego samego zameczku (jak to robią członkowie pewnego zacnego tow. sandomierskiego) to musisz stanąć na głowie by znaleźć coś innego...ale warto:)
Co do zdjęć to z #17 środkowe mi się podoba...może nie sam kolor ale pomysł tak...teraz tylko ładnie to obrobić pozostaje:)