lal moze ten sprzedawca mial podpieta stalke ? :D ciekawe ile sprzedaje dslr`y ;]
Wersja do druku
lal moze ten sprzedawca mial podpieta stalke ? :D ciekawe ile sprzedaje dslr`y ;]
to jest nie mozliwe zeby sie zmianialo na zdjeciu a niezmienialo w wizjerze.. zakladajac ze to byl jeden z produkowanych dSLR na Ziemi... no chyba ze fotka ciagle byla ta sama a on jedynie zoomowal juz zrobiona fotke - przyblizał taką lupką z + lub oddalal z - :-)
pogratulować sprzedawcy wiedzy o tym co sprzedaje :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
pewnie była stałka a na ekranie gościu Ci pewnie powiększał lub pomniejszał obraz - ( + , _ ) do podglądu zdjęcia - to nie był zoom
Cytat:
Zamieszczone przez stalkat
Może nie zdjął kapsla z obiektywu :P W wizjerze widać, jak zoomujesz , płynnie nawet :)
Wiecie, a mi się wydaje, że koleś nawet nie zaglądał do wizjera - on za wizjer uważa ekran LCD.
To by wszystko wyjaśniało.
No to rzeczywiscie sprzedawca roku.Biedny klient tego sklepu.
popieram Silent Planet, tez wydaje mi sie ze autor posta myli wizjer z ekranem lcd i spodziewal sie ze obraz bedzie wlasnie na lcd wyswietlany w czasie rzeczywistym, jesli mozemy to tak umownie nazwac : ) blad, takie "plynne zoomowanie" masz tylko przez wizjer, no w koncu to przeciez dslry, lustro do czegos zobowiazuje, poza tym ze jest wygodniejsze... pozdrawiam adepta : )
To moze ja jeszcze odpowiem w taki sposob - mozesz plynnie przestawiac, oznaczenia na obiektywie (18, 24...) sa tylko dla Twojej wygody zebys mniej wiecej wiedzial jaka ogniskowa ustawiles. Oczywiscie miedzy tymi cyferkami sa wartosci posrednie, mozesz ustawiac jak Ci sie podoba :-DCytat:
Zamieszczone przez stalkat