Dz.U. 2002 nr 141 poz. 1176 "Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego"Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
i jestes panem sytuacji
Wersja do druku
Dz.U. 2002 nr 141 poz. 1176 "Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego"Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
i jestes panem sytuacji
Gwarancje (na rok w przypadku Canona) daje producent i wtedy udajemy się do serwisu lub sprzedawcy (ma obowiązek wysłać do serwisu) a przez 2 lata możemy się domagać naprawy, wymiany lub zwrotu kasy od sprzedawcy, ale nie na podstawie gwarancji tylko niezgodności z umową, która mówi że sprzedawca musia zapewnić działanie sprzętu przez 2 lata.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
P.S. zwrotu kasy, jeżeli w ciągu 14 dni sprzedawca nie wywiąże się z umowy.Cytat:
Zamieszczone przez dariuszartur
Może nie powinienem tego rozgłaszać jako sprzedawca, bo nie jest to dla mnie wygodne, gdy klient przynosi do mnie zamiast do sewisu, ale w końcu po to jest to forum.
Także niezależnie od gwarancji 2 lata!!! od sprzedawcy, oczywiście z dowodem zakupu
Poprawka. Na body dają już też tylko te jednocyfrowe. Na pozostałe - "Canon Schweiz" :(Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Witam
Mam takie pytanie odnośnie gwarancji. Kupuje sprzęt od osoby która kupiła go na fakture VAT i przy odsprzedaży mi, też dostanę fakture VAT. Sprzęt jest jeszcze na 3 miesięcznej gwarancji, tylko teraz moje pytanie, czy będzie ona honorowana z fakturą, którą dostane ja od tej osoby czy z tą pierwszą jaką otrzymała ta osoba kupując aparat. :confused:
Pozdrawiam Jacek :?
IMHO z pierwszą. Poproś o kopię tej faktury.Cytat:
Zamieszczone przez Zaku
Odświeżę temat bo mam duży problem :( Ostatnio mam małe problemy z moim 350D więc postanowiłem go wysłać do serwisu. W pudełku po aparacie znalazłem karte gwarancyjną (nie podpisana) + paragon (taki ręcznie napisany z pieczątkami ale.. BEZ DATY!). CO radzicie mi z tym wszystkim zrobić? Może dopisać date (uczniwie)? :roll: