Superrr
najbardziej podobaja mi sie organy i pajeczynka :)
eeech musze jeszcze potrenowac kilka lat :(
Wersja do druku
Superrr
najbardziej podobaja mi sie organy i pajeczynka :)
eeech musze jeszcze potrenowac kilka lat :(
Dzięki 8-)
Prawdę mówiąc mam siebie za początkującego, w porównaniu do innych fotek zamieszczanych na tej stronie. Szczerze polecam, bo można bardzo dużo się nauczyć, zwłaszcza o foto przyrody. Tam nie ma zmiłuj się! Albo fotka sama się obroni, albo trafia do kosza. Nie ma "pomiędzy". Ale każdy ma swego zajoba 8-)) Nie mógłbym inaczej niż łazić po jakichś porąbanych miejscach lub siedzieć godzinami bez ruchu i czekać żeby w końcu coś wylazło i dało się sfocić. A później i tak pół filmu do kosza :?
no tak to jak ty jestes poczotkujacy to ja jestem cimnogrod heheh. dopiero od 1 roku sie w to bawie. To prawda ogladanie zdjeci innych i zastanawianie sie jakie swiatlo i co i dla czego jest rownie wazne co robienie wlasnych zdjeci. tak rozumiem ze czekanie godzinami ..... tak Jak mnie widza ludziska jak po polu na czworakach 2 metrowy gosc o masie niedzwiedzia gania za robalami to sie pukaja w glowe ale oni nie wiedza jaka to daje frajde.
taaakkk polowa filmu do smieci ja wyzucalem czasami cala :))) ale cyfrowy rozwiazala ten problem :))) choc troche zaluje (lubialem wkladac film do aparatu ;).
kiedys jak juz zrobie te zdjecie to je wystawie :)
Marzy mi się syfrówka, własnie ze względu na moje ograniczenia finansowe co do ilości filmów i późniejszej obróbki.Cytat:
Zamieszczone przez Niedzwiedz
Potrzebuję pilnie pewniaka w Dużego Totka!
Może masz? 8-)
witam,
ja tam sie nie znam na fotograii :cry: , mam aparat robie zdjecia, teoria znana, brak talentu :oops: , jak ogladam zdjecia innych to swoje moge tylko do kosza. moze kiedys cos mi wyjdzie to sie odwaze pokazac.
"Fioletowo"- dla mnie bomba.
pozdrawiam
piotrkula
A jednoczesnie ze wzgledu na ograniczenia finansowe cyfrowka dla ciebie za droga? Ot paradoks ;) . Btw - unikaj stwierdzenia "syfrowka" . Nie jest zbyt przyjemne. Nikt z robiacych cyfrowka (poza najwiekszymi glabami i szpanerami) zlego slowa o analogach nie powie, za to analogowcy na sile jakas swieta wojne proboja wywolac zarzucajac (nieslusznie) wszystkim cyfrowkom , przez taka pseudosmieszna nazwe , syfiaste zdjecia :?Cytat:
Zamieszczone przez qiq
Dzięki za opinię 8)Cytat:
Zamieszczone przez piotrkula
Nie daj sie chłopie! Rób zdjęcia :!: :!: Myśl o tym jak wygląda kadr i wyobrażaj sobie co byś z tego kadru wyrzucił lub jakbyś go widział. Baw sie głębią ostrości. Ja praktycznie nie ruszam sie bez statywu. On daje mi czas na zastanowienie się, obejrzenie ujęcia z różnych stron. Fakt że nieco upierdliwe takie łażenie ze statywem i manewry nim podczas ustawiania. Zanim naciśniesz spust migawki odczekaj z 5-10 minut - może wpadniesz na lepszy pomysł lub zobaczysz ciekawsze ujęcie.
Bo chyba jasne jest, że wyłożenie 5 tys. zet za korpus nie przychodzi łatwo. Przynajmniej mnie.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Co do słowa cyfrówka - OK, będę się pilnować.
i to jest moj problem, z regoly z go nie mam problemow, problem to kadr, zawsze znajde na zdjciu cos czego tam nie powionno byc, lub cos co zostalo uciete nie tak jak bym tego sobie zyczyl, ale nigdy nie mialem cierpliwosci zeby kadrowac 5-10 min, musze to zmienic, i na pewno nie poddam sie ja po prostu lubie robic zdjecia, nawet te nie najlepsze maja cos w sobie :)Cytat:
...Baw sie głębią ostrości. ...
Zanim naciśniesz spust migawki odczekaj z 5-10 minut - może wpadniesz na lepszy pomysł lub zobaczysz ciekawsze ujęcie.
piotrkula
qiq pisz bo drugi raz nie powtorze
1,6,78,76,52,49 - to pewniaki na sobote w totka :))))
qiq d30 kupisz ponizej 3000 PLN jak nie robisz duzych odbitek to wystarcza az nadto :))) ja tam jestem zadowolony z mojego i zamiast 10d kupil by m 1d bo ma spota,gripa,niezły AF i wogole duzo innych ciekawostek a ze ma matryce 4 mpx mnie nie przeszkada a nawet jest zaleta :)))