Troche moich zdjeczdjecia
Troche moich zdjeczdjecia
Eh sami makrowcy tu... nie ma nikogo z portrecistow? (oprocz mnie...)![]()
Jeszcze kilka lat i tez zaczne cos pokazywac z portretów)))BTW czy strumienice lub swiatło efektowe (tak sie to chyba nazywa ) mozna zrobic z lampy błyskowej tzn mam 3 lampy błyskowe pierwsz główna druga modelujaca i czy z trzeciej mozna zrobic swiatło efektowe ???
Nie jestem pewien jakie efekty chcesz uzyskac... ale popatrz sobie po akcesoriach do lamp blyskowych, moze cos ci podpasuje: http://www.lumiquest.comZamieszczone przez Niedzwiedz
he dzieki ,
Efekt ktory chce uzyskac ? obwodke ze swiatła na włosach modela![]()
Poznęcałem się trochę nad Tobą Niedźwiedź. Nic złośliwego nie mam na myśli - chodzi o konstruktywną krytykę. Jak coś nowego mi wyjdzie (bo na stare patrzec ja sam juz nie mogę) to powieszę w necie - liczę na rewanż.
pzdr
Qiq
~~~~~~
http://www.plonacypromyk.i365.pl
EOS 10D, EOS 50e+BP, 4.0-5.6/75-300usm, 4.5-5.6/38-76 (tfu!), AL-1QF, 1.8/50,
Benbo Trekker + Manfrotto 141RC
Eeee to chyba nie takie trudne... z samego dolu dajesz fleszem skierowanym we wlosy troszke od tylu... tzn ja bym tak probowal ale jeszcze nie probowalem, po to jest wygoda cyfry by probowac 8)Zamieszczone przez Niedzwiedz
spoko bede musiał przeprowadzic eksperymenty)) narazie trafilem lampe o LP 84 z fotocela (jakas reporterska z lat 70 ) bedzie zabawa hehe
Zamieszczone przez qiq
Super na to liczylem) zdjecia sa tam od poczatku jak zaczelem fotografie to taka skala porownawcza dla mnie o moich postepach
w niektorych makro zeczywiscie GO jest slaba bo robilem ruskim miechem i ob z przyslona 16 a to za malo czasami (paprochy to fefekt z brudnych szkiełwiele przeszly w tamtym sezonie. ) ale bardzo mi pomagaja wszelkie uwagi
to znaczy ze cos jeszcze ze mnie bedzie
![]()
Cytat z madrej ksiazki* :Zamieszczone przez Niedzwiedz
"Aby podswietlic wlosy swiatlem kontrowym, ustaw zrodlo swiatla za modelem, nieco z boku i ponad nim. Zaloz na zrodlo swiatla tubus i skieruj swiatlo na wlosy. Mozesz tez ukryc zrodlo swiatla nisko, bezposrednio za modelem."
* - National geographic "Szkola fotografowania: Ludzie i portrety"