Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 154

Wątek: [Niedzwiedz] Zdjecia Niedzwiedzia

Domyślnie [Niedzwiedz] Zdjecia Niedzwiedzia

Troche moich zdjeczdjecia

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Eh sami makrowcy tu... nie ma nikogo z portrecistow? (oprocz mnie...)

Domyślnie

Jeszcze kilka lat i tez zaczne cos pokazywac z portretów )))BTW czy strumienice lub swiatło efektowe (tak sie to chyba nazywa ) mozna zrobic z lampy błyskowej tzn mam 3 lampy błyskowe pierwsz główna druga modelujaca i czy z trzeciej mozna zrobic swiatło efektowe ???

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    czy z trzeciej mozna zrobic swiatło efektowe ???
    Nie jestem pewien jakie efekty chcesz uzyskac... ale popatrz sobie po akcesoriach do lamp blyskowych, moze cos ci podpasuje: http://www.lumiquest.com

Domyślnie

he dzieki ,
    Efekt ktory chce uzyskac ? obwodke ze swiatła na włosach modela

Coś już napisał Awatar qiq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Poznęcałem się trochę nad Tobą Niedźwiedź. Nic złośliwego nie mam na myśli - chodzi o konstruktywną krytykę. Jak coś nowego mi wyjdzie (bo na stare patrzec ja sam juz nie mogę) to powieszę w necie - liczę na rewanż.
    pzdr
    Qiq
    ~~~~~~
    http://www.plonacypromyk.i365.pl
    EOS 10D, EOS 50e+BP, 4.0-5.6/75-300usm, 4.5-5.6/38-76 (tfu!), AL-1QF, 1.8/50,
    Benbo Trekker + Manfrotto 141RC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Eeee to chyba nie takie trudne... z samego dolu dajesz fleszem skierowanym we wlosy troszke od tylu... tzn ja bym tak probowal ale jeszcze nie probowalem, po to jest wygoda cyfry by probowac 8)

Domyślnie

spoko bede musiał przeprowadzic eksperymenty )) narazie trafilem lampe o LP 84 z fotocela (jakas reporterska z lat 70 ) bedzie zabawa hehe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qiq
    Poznęcałem się trochę nad Tobą Niedźwiedź. Nic złośliwego nie mam na myśli - chodzi o konstruktywną krytykę. Jak coś nowego mi wyjdzie (bo na stare patrzec ja sam juz nie mogę) to powieszę w necie - liczę na rewanż.

Super na to liczylem ) zdjecia sa tam od poczatku jak zaczelem fotografie to taka skala porownawcza dla mnie o moich postepach

w niektorych makro zeczywiscie GO jest slaba bo robilem ruskim miechem i ob z przyslona 16 a to za malo czasami (paprochy to fefekt z brudnych szkieł wiele przeszly w tamtym sezonie. ) ale bardzo mi pomagaja wszelkie uwagi to znaczy ze cos jeszcze ze mnie bedzie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

he dzieki ,
    Cytat z madrej ksiazki* :

"Aby podswietlic wlosy swiatlem kontrowym, ustaw zrodlo swiatla za modelem, nieco z boku i ponad nim. Zaloz na zrodlo swiatla tubus i skieruj swiatlo na wlosy. Mozesz tez ukryc zrodlo swiatla nisko, bezposrednio za modelem."

* - National geographic "Szkola fotografowania: Ludzie i portrety"

Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów