-
Taka odpowiedź mi się podoba :). A cena sx100 jest coraz niższa. Mam jeszcze tylko prośbę - mógłbym dostać kilka zdjęć zrobionych w domu? Troszkę pstrykałem nim u znajomych, ale po zrzuceniu na kompa jakość zdjęć okazała się kiepska (duże szumy w ciemniejszym miejscach, nawet przy ISO 250). ALE: jakość zdjęć ustawiona była na normal, stabilizacja wyłączona (nie wiem, dlaczego, nie wnikałem...). Mogło to być przyczyną (większe ISO i większa kompresja)?
-
jakość, porównując sample na dpreview.com sx100 ma wyraźnie gorsze zdjęcia niż a720 is
-
Zdjec nie mam bo robilem je w pracy, ale ostatnio ogladalem SX110IS, jeszcze ich nie ma w sprzedazy. Z tego co widzialem to dolozyli 1mega do matrycy, jest 9MP, wiekszy ekran 3 cale, zoom bez zmian 10x, moze minimalnie mniejszy gabarytowo. Co do wygladu to troche bardzie wyookraglony, ale dalej nie moge powiedziec ze ladny. Niesety nie mialem czasu pstryknac zdjec wiec nie wiem jak sie sprawuje, jak jeszcze bedziemy je mieli to moze koncem tygodnia sie mu przyjze dokladniej. Pewnie dlatego cena SX100IS spada.
-
A czy ten SX110 będzie także zasilany "paluszkami"?
-
Tak samo na 2 "paluszki" ;)