Jak mam rozumieć "naturalne oświetlenie"?
Wersja do druku
Jak w opisie zdjęcia - słońce i blenda. Najprzyjemniejszy jak dla mnie odcień skóry daje światło słoneczne, nie ostre oczywiście. Naturalne - bez PSucia. Co do obróbki ograniczyłbym się w tym przypadku do zbalansowania bieli.
wow...Zombie mode on :)
jeszcze uzupełnie - naturalne oświeltenie - to skrót myślowy, wiem, ze robiłeś w naturalnym, o nie Psuciu chciałem napisać i tyle
A ja myślę że to jakaś prowokacja :) albo kunszt... wręcz majstersztyk kunsztu jak zrobić denata w 5 minut, w tym przypadku denatkę :) Normalnie rączki to jak z lodówki w kostnicy, chociaż mogę źle widzieć bo LCD w laptopie słaby :)
W (mniej-więcej) oryginale było tak:
no i tym sposobem jest o niebo lepiej! :)
No i takie foty wstawiaj, koledzy pomogą jeszcze w kompozycji i będzie git galeryjka.
Co mnie martwi: dziewczyny zrobiły makijaż modelce. I wszystko pięknie i ładnie, ale makijaż tylko na twarzy! Ręce, dekolt i brzuch nieco odstają kolorystyką od facjaty...
lubie te Twoje konstruktywne komentarze, nie wnoszace nic do watku. myslalem ze z czasem bedziesz mogl napisac czasem cos wiecej o zdjeciu niz tylko glupie teksty ktore nic nie pomoga autorowi zdjec. ale nie robmy off topa ;)
na temat pierwszego zdjecia powiedziano juz prawie wszystko, a ja wyraze swoje zdanie na temat drugiego. podoba mi sie modelka to rpzedewszystkim, tlo w przeciwienstwie do innych nawet podoba mi sie troche. ciecie na lokciach troche nie fortunne ale mozna to poprawic nastepnym razem - zwroc uwage ze z obcietymi lokciami rece wygladaja ''jakby doklejone''. prawa noga, tutaj jakas trawa weszla w kadr ale to nic, mozna usunac to w ps-ie albo uwazac nastepnym razem robiac zdjecia. co do obrobki to dwojka jest zdecydowanie lepsza, na jedynce ni to hdr czy cos podobnego ni to trabka ni to fujarka czyli lipa ogolnie, w drugim zdjecia widac ze lepiej sie postarales i tak mi sie podoba, jednak zwroc nastepnym razem uwage zeby makijaz byl zrobony rowniez na rekach,dloniach, dekolcie ( na tych czesciach ciala co beda odsloniete ) a nie tylko na twarzy, poniewaz malo bo malo ale rzuca sie to w oczy. zycze kolejnych udanych zdjec, to mozna zaliczyc do poprawnych tylko, w kazdym badz razie idziesz w dobrym kierunku.
pozdrawiam