-
:) a mi się bardzo jedynka podoba jakoś od rauz na myśl przyszła mi powieść "Pachnidło", druga w tym wyobrażeniu utwierdziła a reszta jest z zupełnie innej bajki :)
Co to za zamek? Tam można wejść, zwiedzić? Piękne malownicze miejsce.
Ja tam na wakacje się chcę wybrać...pięknie uwielbiam takie klimaty i ta plaża....mmmm....tam z reguły jest taka pusta plaża czy akurat tak się trafiło..bo gotowam zrezygnować jeśli tam się jakieś ludziki też pasą
-
Zdecydowanie 3 - bajkowe miejsce, świetne.
-
to jest, de facto, drugie najbardziej zadeptane miejsce Francji po Paryzu. mozna tam wejsc, co wiecej mozna nawet mieszkac. ja sam, nie przymierzajac, kimalem tam jedna noc i to o dziwo nie w jakiejs zlodziejskiej cenie (jakies 80EUR za przyzwoita dwojke).
co do plazy: z tym jest lekki problem, bo w zaleznosci od plywow plaza moze miec nawet kilka kilometrow od faktycznego brzegu, ktory jest okolo 1km od Le Mont St Michel. ale moze tez jej w ogole nie byc, bo woda oblewa miasteczko ze wszystkich stron. jadac tam i planujac zdjecia dobrze jest za wczasu sprawdzic plywy albo dowiedziec sie od lokalnych, czy odejscie na 500m od zamku nie skonczy sie nogami w wodzie (jak dobrze pojdzie), albo kompletnym zalaniem.
wiecej informacji:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mont_Saint-Michel
generalnie, mnie sie od jakiegos czasu marzylo to zobaczyc, a jak z zona planowalismy majowa objazdowke po polnocy Francji to to miejsce od razu znalazlo sie w kalendarzu. nawet awaria obiektywu (i to ultra-szerokiego) mi nie zepsula radosci obejrzenia tego.
polecam!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Dodam do tego swoisty przewodnik: "Francuską ścieżkę" - Łysiaka, rozdział XV.
-
Ja rozumiem, że kol. akustyk dalej pozostał wierny Cokinowi i nie przerzucił się na Photoshopa?
Zdjęcia oczywiście (jakby powiedział mój "ulubiony" prezenter TVNu) absolutnie zjawiskowe :)