Szczerze mówiąc to bym się w ogóle kwestią tego firmware'u nie przejmował - właśnie z uwagi na to, że te zmiany są takie mało istotne i zauważalne.
Wersja do druku
Podoba mi sie ten aparat. Ciekawi mnie też fakt, że w 350D często zdjęcia wydają się ostre, a na komputerze widać niedociągnięcia. w 40D zdjęcia wydają się mydlane, a na komputerze dopiero widać że niektóre są świetne :)
dziękuje za tak wiele odpowiedzi , mam jeszcze jedno pytanie , zaczynam dopiero przygodę z lustrzankami i czy nie lepiej byłoby kupić na początek 400d z lepszym obiektywem ? jak myślicie ? czy lepiej 40d z trochę gorszym ?
Moja rada brzmi: nie bierz 400! Albo 350D, albo 450D. Jeżeli chcesz mieć bardzo dobry obiektyw bierz 350D, a jezeli dobry obiektyw i nowoczesny aparat to 450D. Jezeli zaczynasz swoją przygodę, to bierz 30/40D i za pół roku kupisz bardzo dobry obiektyw :)
I jeszcze zaopatrz się w dobrą literaturę, bo teorie też znać należy :)
chyba tak właśnie zrobię :) obiektyw kupię chyba w USA , a body w PL , będę miał gwarancję i w ogóle , dzięki wielkie za pomoc :) ...teraz tylko czekać na pieniążki które dostanę w czerwcu ... ;p
A ja jak zwykle przed zakupem obawiam sie czy nie będę rozczarowany... W sumie 350D a 40D to epoka, ale czy aż tak odległa... Mam dylemat czy brać czy nie. Pozdrawiam
Miałem okazję porobić trochę zdjęć 40d i powiem że jest piekielnie szybki :) aż byłem zaskoczony :) tylko troszkę trzeba na niego wydać ...
No trzeba. Miałem go w rękach w MM i się w nim zakochałem. Podejrzewam że z moją 400mm to byłaby piękna maszyna do przyrody. A 400L też niedawno kupiłem i z kasą krucho... Ale te 2700 jakoś może uciągnę. :)
Pozdrawiam
życzę powodzenia i trzymam kciuki ;)
Pozdrawiam
Łukasz
A to dlaczego? Czyżby cechował się jakimiś ponadprzeciętnymi wadami? Wszak pod względem jakości wykonywanych zdjęć jest dużo lepszy niż 350D. Większa matryca, większa liczba punktów AF, większe możliwości ustawienia balansu bieli, prawie dwa razy większa liczba zdjęć w serii itd.. A więc w czym jest lepszy 350D skoro 400D parametrami i wyposażeniem znacznie go wyprzedza?