-
Źle widac wstawiasz skoro ci proporcje na obrazie zmienia. Jak wstawisz obrazek pogrzeb w jego właściwościach. Albo gdzieś w menu albo klikając prawym przyciskiem myszy coś w stylu "właściwości". Ten program ma pracowac jak ty chcesz, a nie jak sam chce.
-
Sposoby dwa:
1 - wyedytowanie obrazka w normalnym programie graficznym (doradcom doradzającym oprogramowanie dedykowane dziękujemy) a następnie wklejenie gotowca właśnie do programu dedykowanego
2 - szablon w corelu, w którym mamy kółko w obrębie którego musimy zmieścić się z malunkiem. I wydruk bezpośrednio z Corela. Szablon taki idzie opracować w 5 minut - wystarczy, o ile drukarka ma taką możliwość, włączyć opcję podglądu wydruku przed drukowaniem. Wtedy idzie spasować położenie kółka. A jakie duże to wystarczy zmierzyć płytkę linijką. :)
-
no, nie wiem, ten mój programik do hp jest strasznie prosty w obsłudze i praktycznie nie ma żadnych funkcji, poza podłożeniem tła i dodaniem napisów.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
pist9
dzięki za odpowiedź - wiesz o co mi chodzi :)
ad2. nie wiem czy będe umiała to zrobić, chyba jest to zbyt zaawansowane jak dla mnie
ad1.własnie tak chciałam to zrobić, ale czy wiesz może jak wyedytować obrazek np. w photoshopie tak by był w ksztłcie koła?
(mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam Twoje uwagi :))
-
Obrazek zrób kwadratowy tylko umieszczaj treści wewnątrz koła. Można je sobie narysować wstępnie, żeby wiedzieć gdzie malować. Potem ten kwadratowy obrazek powinno dać się umieścić jako tło płytki w programie dedykowanym. Program już to sobie przytnie.
Szablonik gotowy do Corela mam opracowany do drukarki Canona więc nie pomogę niestety.
-
aha, tak to potrafię, może problem mój tkwił w tym, że tło podstawiałam ze zdjęć w formacie 15x10 i dlatego te sylwetki były takie rozjechane.
Pokombinuję więc w kwadracie i zobaczę jak to wyjdzie.
Bardzo dziękuję za pomoc, gdybyś miał dla mnie jakieś inne cenne wskazówki to chętnie skorzystam.:p
pozdrawiam
-
prawdopodobnie wrzucając w program kwadratowe zdjęcie program zmienia ci w kolo przez co rozjezdza się obrazek ,
gdy zrobisz jako kwadrat i tak wydrukujesz to wszystko bedzie ok a to co będzie poza kołem (płytą) zostanie wydrukowane poza nim i nie bedzie cię obchodzić
tylko będziesz musiała pamietac komponując rysunek aby to co chcesz bylo w kole.
-
albo z netu ciągne gotowe wzory w przypadku np. filmów lub sam kwadraty wstawiam i to co za koło wybiega jest odciete i tyle