Racja - przepraszam.
Adso, wstaw parę nowych zdjęć, na pewno coś tam jeszcze chowasz w szufladzie... Chętnie pogadam :)
Wersja do druku
Te fotki to Canon 100mm macro?
cogito
racja...przepraszam, ale zaczeło sie od róznicy zdań pomiedzy Ewą a mną dotyczących Twoich własnie zdjęć:) a potem już poooooszłooooo :)))... wiesz jak jest...czasem dyskusja odbiegnie na moment od głównego tematu:)))
1. podoba mi się
2. do przyjecia, chociaż mógłbys cos zrobić z tymi białymi strzępkami na końcach skrzydeł?
3. przesadziłeś z tym Photoshopem i przeostrzyłeś... ja bym rozmył trochę
4. hmmmm...kadr chyba kiepski troche no i te żółte plamy na których siedzą te motyle troche mnie drażnią
5. znowu mi sie podoba
zadne z nich nie jest doskonałe technicznie...ba, nawet nie są dobre...ale 1 i 5 pomimo niedoskonałości podobaja mi się. Zresztą nie znam sie na zwyczajach godowych motyli i nie wiem czy "w trakcie" to one trwaja w bezruchu czy wiercą się w nieprzewidywalny sposób:) co być może usprawaiedliwiłoby brak ostrości. Nastepnym razem użyj może wiekszej przysłony albo krótszego czasu? nie wiem...nie podgladam motyli :)
Michał,
:D ludzi też fotografujesz w takich pozach : - ))))) ???
Adso,
dzięki za uwagi :) Kilka moich wyjaśnień/uwag:
1. strzępki na skrzydałach są i nic nie mogę z tym zrobić (no chyba, że złapać i ogolić ;) Mi się akurat podobają
2. zdjęcie nr 3 - wbrew pozorom nie ma tam dużo PSa. Zdjęcie robione było pod słońce...
3. podczas miłosnych igraszek motyle niestety cały czas latają... ciężko za nimi nadążyć ;)
Hiv,
tak to macro 100.
Paweł,
cały czas, cały czas ;) wiesz przecież, że to lubię najbardziej ;)
no, OK ...dawaj następne:)
a mnie się podobają
bo motyle sa ladne z samej natury rzeczy, co nie znaczy ze nie przyda sie robic je poprawnie technicznie:)