Sprawdzalem na 400D + oryginalny grip BG-E3 i takiej przypadlosci nie widze. Moge krecic w lewo i w prawo i ustawienia robia sie poprawnie. Wiec to nie jest regula ze zmiany ida wowczas tylko w 1 strone.
Wersja do druku
Sprawdzalem na 400D + oryginalny grip BG-E3 i takiej przypadlosci nie widze. Moge krecic w lewo i w prawo i ustawienia robia sie poprawnie. Wiec to nie jest regula ze zmiany ida wowczas tylko w 1 strone.
przypadkiem odkryłem, że Canon ma głęboko sięgającą tradycję w takich zawiłych rozwiązaniach:
body EF-M - Aby zwinąć film przed jego końcem, należy ustawić kółko przysłony na 'ISO, odkręcić obiektyw i nacisnąć naraz przyciski samowyzwalacza i pomiaru w małym polu.
aż nie wytrzymałem i wrzuciłem to do 'dowcipów' w hydeparku :-)
http://canon-board.info/showthread.p...802#post440802
Witam!
Mam ten sam problem. 400D + chinski grip + no name aku.
Jak dluzej porobie zdjecia i moc aku juz spadnie aparat
zaczyna odwalac fuszere i kolko dziala tylko w jednym kierunku.
Bateria pusta nie jest, bo po sciagnieciu gripa i wlozeniu jej
samej do aparatu zrobilem jeszcze okolo 200 zdjec.
Aparat takze pokazuje ze baterie sa pelne.
W pierwszej chwili myslalem ze to aparat wysiadl bo mialem
kiedys podobny przypadek z puszka 33 i skonczylo sie
na serwisie w wawie. Teraz obwinialem chinskiego gripa
ale widze ze z oryginalnym to samo sie dzieje.
Wiec moze to wina podrobek akumulatorow?
Czy dzieje sie wam to samo kiedy macie oryginalna baterie canona?
Na takie "cuda" czesto pomaga przywrócenie nastaw fabrycznych.Potem oczywiscie przywracamy własne.Pozdrawiam.
Śmiejcie się śmiejcie. Na niektórych laptopach pod XP była taka przypadłość, że nie dało się napisać małego ł. Wszystkie inne polskie litery działały. Oprócz tej jednej. Chcąc mieć małe ł trzeba było wcisnąć capslocka, wpisać Ł i wycisnąć :) A rozwiązanie problemu było proste i jakże oczywiste... Otwieramy panel sterowania, menu konfiguracji wyświetlania czy czegoś w tym guście, grunt, że z zakładką opcji karty graficznej, w której to zakładce trzeba było odznaczyć pole dotyczące szybkiego dostępu do zmiany bodaj rozdzielczości :D
Witam!
mam Canona 400D, jakiś czas temu robiłam zdjęcia i pojawił mi sie problem z pokrętłem górnym od przysłony i czasu. Zostawiłam wtedy aparat na jakiś czas, gdy go włączyłam ponownie działał normalnie. Pokrętło działało tak że w którą stronę bym nie kręciła i tak szła wartość w lewo, to samo było z przewijaniem zdjęć.
Nie wiem co się dzieje.
Bo to samo powtarza się na różnych obiektywach.
Proszę o pomoc.