Hmmm no faktycznie zbyt duzy nie jest :) dzieki za foto! tego aparatu akurat w rekach nie mialem wiec nie mogelm go "wymacac". Jestes zadowolony/a z fotek? Ciekawi mnie jak wychodza na tle S5-tki bo parametry praktycznie takie same...
Wersja do druku
Hmmm no faktycznie zbyt duzy nie jest :) dzieki za foto! tego aparatu akurat w rekach nie mialem wiec nie mogelm go "wymacac". Jestes zadowolony/a z fotek? Ciekawi mnie jak wychodza na tle S5-tki bo parametry praktycznie takie same...
Witam.
Dzisiaj pokusiłem się o test jak jest z tym obiektywem w SX100IS.
Najpierw zatrzymałem obiektyw w połowie wysuwania - obiektyw stanął, komunikat:"błąd obiektywu, włącz aparat",obiektyw się nie schował, aparat się wyłączył, po włączeniu obiektyw się schował i wysunął potem wszystko OK.
Drugi przypadek zablokowałem obiektyw, że zdołał się może na 2mm wysunąć (symulacja ciasnego etui) - komunikat jak wcześniej, obiektyw się schował (cofnął), aparat się wyłączył, po włączeniu wszystko OK.
No i super. Czyli wlaczenie aparatu w etui (samo w sobie malo prawdopodobne ze wzgledu na wielkosc i "zabudowanie" przycisku) nie spowoduje jego uszkodzenia. Dzieki za test hasiorek i gratuluje wyboru swietnego aparatu ;)