Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: sx100 i utrudnione wlaczenie

Dopiero zaczyna

Domyślnie sx100 i utrudnione wlaczenie

witam
    to moj pierwszy post na tym forum

wczesniej mialem ixus v2 - zepsul sie
    kupilem sx100 i jestem zadowolony z malym wyjatkiem
    w ixus v2 zeby go wlaczyc trzeba bylo przytrzymac przycisk od wlaczania
    w sx100 mozna go wlaczyc nawet przez przypadek co moze doprowadzic do uszkodzenia obiektywu

czy ktos wie co mozna z tym zrobic, lub kiedy wyjdzie nowszy soft z ta funkcja?

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Nie wiem czy taka opcja będzie .
    Ale polecam prostą sztuczkę którą stosuję ZAWSZE gdy gdziekolwiek odkładam aparat , do plecaka , kieszeni , na półkę .
    Ustawiam go w tryb odczytu zdjeć .
    Wtedy jakby sie samodzielnie odpalił to co najwyżej zje mi baterie , a nie doprowadzi do errora obiektywy E-18.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    choć teraz patrzę na ten model i nie widzę takiego suwaczka

A tak przy okazji możesz podrzucić jakieś sample na ISO 200,400 czy 800?

Poczytałem troche o tym aparacie , i może bym sie przesiadł ze swojego A610?
    Ostatnio edytowane przez Makudonarudo ; 03-01-2008 o 19:33 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

w tym aparacie aby zalaczyc tryn przegladania zdjec wciska sie przycisk
    w ixus v2 byl suwak

zrobie jakas kolekcje zdjec i wysle ci na e-mail

Coś już napisał
    Miasto
    Chicago, IL

Domyślnie

A jaki masz soft w tym aparacie?? Bo jest juz druga wersja softu na ten model, nie pamietam dokladnie ale chyba 1.0.0B, jutro sprawdze

Coś już napisał
    Miasto
    Chicago, IL

Domyślnie

Aktualna wersja sotu to 1.00C ale nie zmienia on dzialania przycisku on/off ani play. Moze kiedys... Staraj sie nie nosic apratu w kieszni tylko w sztywnym pokrowcu. Powinno pomoc

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a co ten nowszy soft zmienia?

i jak go wgrac?

bartoos
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto78 Zobacz posta
    Aktualna wersja sotu to 1.00C ale nie zmienia on dzialania przycisku on/off ani play. Moze kiedys... Staraj sie nie nosic apratu w kieszni tylko w sztywnym pokrowcu. Powinno pomoc
    Takze posiadam canona sx100 + torbe case logic tbc3. Aparat pasuje na styk, przy wlaczeniu moglby byc problem, ale bylem przekonany, ze w momencie napotkania oporu obiektyw wsunie sie z powrotem. Jednak po przeczytaniu tego watku i problemow z bledem E-18 lekko zwatpilem. Dajcie znac, czy moje przypuszczenia sa sluszne, czy tez jednak wlaczenie aparatu w futerale doprowadzi do jego uszkodzenia.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoos Zobacz posta
    Takze posiadam canona sx100 + torbe case logic tbc3. Aparat pasuje na styk, przy wlaczeniu moglby byc problem, ale bylem przekonany, ze w momencie napotkania oporu obiektyw wsunie sie z powrotem. Jednak po przeczytaniu tego watku i problemow z bledem E-18 lekko zwatpilem. Dajcie znac, czy moje przypuszczenia sa sluszne, czy tez jednak wlaczenie aparatu w futerale doprowadzi do jego uszkodzenia.
    wlasnie tak uszkodzilem stary aparat ixus v2
    przy wkladaniu do kieszeni przycisnolem przycisk, a potem kupilem sx100 i jestem z nim bardzo ostrozny

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Limanowa

Domyślnie

Wlasnie zastanawiam sie nad kupnem tego aparatu... myslalem o tym modelu i o s5 (mimo ze lepszy to chyba jednak troche zbyt duzy jak dla mnie amatora). Czy jest jakies wyjscie z tej sytuacji "przypadkowego wlaczenia"? powiem szczerze ze troche sie tego obawiam ze przez przypadek sprzet moze sie sypnac... jak to sie ma w s5? wiem ze tam z kolei jest klapka na obiektyw ale on sam w sobie tez jest chowany do wewnatrz? Moze jednak dosc dobry elastyczny futeral bedzie dobrym wyjsciem?

Z gory dzieki za odp.

bether
    Guest

Domyślnie

Nigdy nie zdarzyło mi się włączyć przez przypadek aparatu nawet gdy noszę go w kieszeni (bardzo często).
    Dlaczego?
    Dlatego ponieważ ten aparat ma tak zabudowany przycisk, że nie sposób go włączyć nieumyśnie. Patrz foto:

Zaznaczę, że przycisk ma średnicę mniejszą niż ołówek, więc raczej przy włączaniu trzeba się naćwiczyć
    Ostatnio edytowane przez bether ; 15-07-2008 o 18:51

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów