3,4,9 bardzo dobre :-)
kawał dobrej roboty :-)
Wersja do druku
3,4,9 bardzo dobre :-)
kawał dobrej roboty :-)
12. Ruda Śląska - Godula, epoka lodowcowa ustrzelona wczoraj w czasie roboty :) (tsssssss cicho sza ;) )
13. to samo miejsce
14. wiem ze wkradła się słoma w 1 plan ale nie zwrocilem uwagi na nia w wizjerze :)
15 bf :(
świetne, a te kolorki to obróbka ma sie rozumieć?
tak troche pomoglem sobie przy wywolaniu rawa i delikatnie poprawilem w PS, ale drastyki nie bylo, jedynie ozywienie koloru
góry Taurus - Turcja, bez hdr
Wow. Jak na poczatkowego fotoamatora jak ja, to rewelka te fotki dla mnie. Puszke masz te samą co ja, ale kolorki zupelnie wypasione. Sczegolnie fota 9, 12, 14, 15 (Mimo bf). No i Taurus (bez hdr a jakby z hdr - bomba)
Mozna znac jakies szczegoly, jak te kolorki wyciagasz? Bo ten lod na nr.15 piekny, kolorystyka w 14 tez mnie oniemia, ten blekit w oddali, brazy na "palkach", a Taurus tez super i taki przejrzysty (uzyles polara?), ja jakos nie moge takiej przejrzystosci i kolorystyki uzyskac. Czy to zasluga obiektywow? Jakie uzywales do tych zdjec co wspomnialem.
POzdro
no hej, wszystkie fotki do nr 15 to zdjecia z mojej poprzedniej sigmy 24-135 2.8-4.5 - sprzedalem ja bo mydlila :) i w tych fotach kolory wyciagalem w PS na warstwach, co do gor taurus to robiona fotka sigma 18-50 2.8, i tu musze Cie zdziwic bo nie bylo tu polara ale za to inne szklo przed obiektywem, mianowicie szyba autokaru :D nie za czysta wiec w duzym formacie foty detale nie sa takie jakbym chcial :D no ale sam opieralem glowe wczesniej o ta szybe :P co do obrobki ostatniego to tylko Lightroom i ekstremalne posunięcia na suwakach , PS uzyty tylko do zmniejszenia i wyostrzenia fotki. pozdrawiam i nie omieszkam wrzucac nastepnych
Kurka Blada.Mowisz ze Sigma mydlila? (chcialbym sie takim mydelkiem napienic). A te wyciaganie na warstwach w PS to tez jakies mistrzowskie (jak dla mnie). Gdzie mozna sie tego nauczyc? Powaznie pytam, moze jakis tutorial by Ci sie chcialo zrobic??? Taurus bez polara i jeszcze przez szybe autokaru !!! Ja nie moge...
Powiedz ile czasu sie bawisz fotografia? Bo nie lapie tego zupelnie dlaczego z takiej samej puszki mozna tak rozne efekty osiagac.
PS. Jakbys mial chwilke wpadnij obejrzyj moje wypociny, moze jakis rad bys mogl udzielic. -----> http://www.canon-board.info/showthread.php?t=32949
Pozdrawiam Serdecznie.
dopiero zaczynam sie bawic foto, aparat kupilem w listopadzie 07, ale tak czesciej to zaczynam go wyciagac dopiero od kilku miesiecy odkad zmienilem tamta stara sigme na nowsza :) techniki samego naswietlania klatek to ucze sie z tego forum :) co do tutoriali o obrobce to jest tego mase w necie, chodze po wszelkich stronach gdzie sa darmowe tutory, lubie zwlaszcza te od photoshop guys - Kelbyego, Matta Klos...(jakiegostam :P ) polecam ich presety do Lightrooma, oszczedzaja duzo czasu i pokazuja w ktora strone udac sie czasami na suwakach