A mozesz dac namiar na ten dodatek? ;)
Wersja do druku
[QUOTE]
Kup czytnik kart. Wówczas nie będzie poblemu, że jakiś program czegoś tam nie widzi. Jeżli masz Windowsa XP to możesz nawet pobrać dodatek i będziesz nawet widział miniaturki rawów w eksplorerze.
taakkkk wydawało mi się że czytnik służy do zrzucania tego co na karcie, sprawa wywołania Raw to już nie jego zadanie, przynajmniej mój czytnik tak ma:D
nadal mam problem zrzuceniem rawow sciagnalem zoom browsera a dpp nic nie wyrywa a raw shooter to wogole zamotany program. W Zoomie browserze wyskakuje taki komunikat "No camera detected. There may be problem with the camera communication settings or the camera is not ready." co wy na to ja uwazam ze cos jest z aparatem ale jpg przerzuca bez niczego. Prosze o szybka odpowiedz bo ja juz sie wkurzylem
Mysle ze aparat jest ok.Jakie masz ustawienia w menu aparatu [Quality]?
Czy zrzucasz przez czytnik ,czy przewodem?Co klikasz w Zoombrowserze zeby pobrac rawy?
czy wgrałeś całe oprogramowanie z płytek dołączonych do aparatu, czy zgraywasz do kompa bezpośrednio z aparatu czy za pomocą czytnika (czytnikiem oczywiście szybciej) u mie RAW czytają wszystkie programy CS3, capture one 4, zoom browser, DPP
Przez kabel zrzucam wlasnie ustwailem tylko raw ale nastepnym razem raw + L a w "zoomie" imort images czyynika nie mam ale w nablizyszm czasie czeka mnie zakup tak wszystko instalowalem z pyty ale sprobuje jeszcze odinstalowac i zainstalowac ponownie
No To Sprawdziłam Przez Kabel Od Razu Wskoczył Eos Utility
Start Downoald Camera I Wrzucił Do Brossera U Mnie Wszystko Gra
wszystko od aparatu odinstalowalem i zainstalowalem ponownie i nic co myslicie kupic czytnik czy sformatowac komputer bo dawno nie formatowalem i moze to pomoze?
Czytnik kup bo tak jest najlepiej sciagac.Z tym resetowaniem to poczekaj,bo chyba nie w tym problem.Czy jezeli ustawisz w aparacie RAW[ bez jpeg ] i zrobisz pare zdjec ,to mozesz je wyswietlic na LCD aparatu i zobaczyc jak są nazwane ?