Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: pytanie o przerzucenie rawow z aparatu na kompa

fabio
    Guest

Smile pytanie o przerzucenie rawow z aparatu na kompa

Witam dzis sie zarejestrowalem i prosze nie krzyczec na mnie ze zadaje glupie pytanie od niedawna stalem sie posiadaczem 20d ale dopiero dzis sprobowalem rawow i lipa nie moge wrzucic je na kompa picasa nic nie wykrywa prosze odpowiedzcie co mam zrobic bo jutro chce znow wyskoczyc w plener pozdrwiam i dzieki za odpowiedz

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Ustaw sobie w aparacie "Quality-RAW+L". Będziesz miał jpg-a w najlepszej jakości i równolegle rawa do nauki. W myśl przysłowia jako spróbujesz to posmakujesz, zobaczysz że raw to jest to.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

picassa nie obsluguje rawow - musisz uzyc programu dolaczonego do aparatu albo kupic np. Lightrooma
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 23-11-2007 o 22:36
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

fabio
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    picassa nie obsluguje rawow - musisz uzyc programu dolaczonego do aparatu albo kupic np. Lightrooma
    jest moze inny program do obslugiwania rawow (darmowy)

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów
    Kiedyś tu była stopka:-)

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Wywołaj np. w zoom browserze lub DPP dołączonym do aparatu
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Dopiero zaczyna Awatar Bulka
    Miasto
    Warszawa/Kielce

Domyślnie

Picassa obsluguje rawy - sam bylem zaskoczony fabio: raw shooter jest niezly i prosty, do tego darmowy z tego co pamietam.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

nie wiedziałem że obsługuje - od pół roku jej nie używam, a używałem żeby robić upload fot na bloga, więc nie patrzyłem na ostatnie wersje. przepraszam za wprowadzenie w błąd.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

Kup czytnik kart. Wówczas nie będzie poblemu, że jakiś program czegoś tam nie widzi. Jeżli masz Windowsa XP to możesz nawet pobrać dodatek i będziesz nawet widział miniaturki rawów w eksplorerze.

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    nie wiedziałem że obsługuje - od pół roku jej nie używam, a używałem żeby robić upload fot na bloga, więc nie patrzyłem na ostatnie wersje. przepraszam za wprowadzenie w błąd.
    no faktycznie ja też nie używam picassy do oglądania RAW starsza wersja nie widziała, ale ta którą mam teraz widzi RAW jedynie brak danych Exif
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów