Tylko czy reagują bo im zależy czy po to żeby się oczyścić z zarzutów?:)
Wersja do druku
Tylko czy reagują bo im zależy czy po to żeby się oczyścić z zarzutów?:)
No dobra to mamy jedną negatywną opinię. I co dalej? Są jakieś osoby które mają pozytywne doświadczenia z tym serwisem? Może więcej negatywnych? Jak naczytałem się o Żytniej to wolę się dwa razy zastanowić gdzie oddać swój sprzęt.
Ogólnie chyba nie ma dobrego wyjścia, trzeba wybierać z dwóch złych :)
Dobrze, zeby te opinie nie byly od dzisiaj zarejestrowanych uzytkownikow jak w pewnym innym watku ;)
A ja mam pozytywne doświadczenie. Co prawda dotyczy tylko czyszczenia matrycy (już 2 razy), ale wszystko było załatwione bardzo ok. Oddałem aparat, odbiór miał być następnego dnia. Rano dostałem smsa że gotowe i można juz odebierać.
Klientów mają chyba dużo bo za każdym razem w kolejce stałem, więc chyba nie są aż tacy źli jak było wcześniej napisane.
moje doświadczenie z tym serwisem (2006 rok):
chciałem przerobić wejście na wężyk spustowy w olympus 5060
ten aparat ma wejście ale przez battery pac, więc niewygodnie by było
serwis podjął się przeróbki (dość proste, wg załączonej dokładnej instrukcji)
potem serwis nie chciał mi oddać aparatu, twierdząc, że nie było żadnego zlecenia, potem przypomnieli sobie, że było i zażądali 950 za naprawę, potem zarządali 550 za wydanie aparatu bez naprawy (koszty własne?), potem zaproponowali, że dadzą mi 550 za aparat, ale pod warunkiem, że go ze sobą nie wezmę i zostawię w zakładzie (dlaczego?)
klientów obsługuje miła starsza pani, która zachowuje się tak, jakby szef ją bił i poniewierał, aż żal patrzeć, zgroza
w sumie sprawa stara, sporo w tym mojej winy bo nie sprawdziłem wcześniej opinii o foto-troniku, a firma dość znana niestety :(
na dodatek myślałem, że to serwis olympusa, bo logo mieli
aparat wylądował w szafie, może kiedyś znajde kogoś, kto go naprawi, coś popsuli z elektroniką i czymś jeszcze - mam opinie serwisu olympusa
jest też happy end: musiałem szybko kupic cokolwiek i kupiłem wtedy 350d
fajne zdjęcia nim zrobiłem :cool:
Ludzie po co sie pchacie z byle czym na Zytnia badz do Foto_tronika ? Niektore naprawy zrobia wam inne serwisy.
Gwarancja albo kalibracja to co innego, bo czasem potrzebny sprzet albo czesci, a to nie kazdy serwis ma.
Zytnia jest tak droga, ze samo wejscie juz kosztuje :-)
Znajomemu wycenili niedawno naprawe lampy 420 na 800zeta :-)
Zawsze mozna probowac u P. Bienka, u P. Bykowskiego, na Armi Ludowej. Na Tamka tez mozna ale ja nie polecam :-)
Obiektywy, a zwlaszcza uszkodzenia mechaniczne mozna tez na Lewartowskiego. Adresy latwo znalezc chocby w Panoramie Firm.
Oczywiscie wszystkie usterki zwiazane z koniecznoscia wymiany elementow moga byc problematyczne, ale spytac nie zaszkodzi. Nikt chyba nie podejmie sie za to kalibracji, ze wzgledu na brak przyrzadow, ale np. "przebieg" mozna sprawdzic.
Ostatnio widzialem tez, ze Magma podejmuje sie napraw EOSow, ale co moga jeszcze nie wiem :-)
Z cyfra jest zapewne znacznie gorzej niz z analogami, w koncu co mozna naprawic w elektornice ? To troche jak naprawa plyty glownej w PC - polega na wymianie na nowa :-)
Szanowny Panie Michale,
Zastanawiam się w jaki sposób zostanie rozpatrzona moja reklamacja wysłana przed momentem do Pana na adres: kierownik@foto-tronik.pl ???
Może rzeczywiście naprawy wykonywane są solidnie - o ile w ogóle są wykonywane - w przypadku mojego sprzętu było to niemożliwe.
Niestety zamiast odebrać sprzęt w takim samym stanie, w jakim był w dniu pozostawienia do naprawy - spotkała mnie przykra niespodzianka w postaci kilku dodatkowych usterek.
Pozdrawiam i cierpliwie, choć bardzo pilnie czekam na odpowiedź.
Z poważaniem,
Krzysztof J.
OK... jakis cd. tych spraw? :)