no wiesz, napewno sobie nie wymysliłem. Canon S1 ma gwint i to metalowy jak każdy przyzwoity aparat. :))) pozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez osasa
Wersja do druku
no wiesz, napewno sobie nie wymysliłem. Canon S1 ma gwint i to metalowy jak każdy przyzwoity aparat. :))) pozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez osasa
To juz musisz sam wymyslec, ja bym bral 2 po 512 MB, jak nie strzelasz non-stop seriami to tak latwo jej nie zapelnisz, a jak gdzies pojedziesz i padnie Ci karta (tfu, tfu, tfu) ?? Jak bedziesz mial jedna to d... a jak 2 to nadal bedziesz mogl sie bawic...Cytat:
Zamieszczone przez swiadziu
Była kiedyś jakaś wadliwa seria Kingstonów, tak już wyprodukowana ferelnie, że nie grała dobrze z Canonami. Ale to było już dobry kawałek czasu temu. Od tamtej pory chodzi legenda, że Canony nie czują Kingstonów, ale to nieprawda. Sama mam Kingstona w S1 IS i absolutnie nie mogę narzekać. Rzecz jasna są też karty dużo lepsze, ale Kingstony w zupełności wystarczą normalnemu użyszkodnikowi ;)Cytat:
Zamieszczone przez swiadziu
Ja też mam ten sam problem, tzn. z wyborem karty. Mam do tej pory Kingstona 256MB (pomarańczowy) a myślę nad 1GB, ale nie wiem czy Kingston ElitePro, czy SanDisk Ultra II. Z własnego doświadczenia moge powiedzieć, że przy robieniu zdjęć na Kingstonie parę razy wyswietlił mi się komunikat "Memory Card Error", a gdy robiłem na karcie Canona, która była razem z aparatem nic takiego sie nie działo.
Jezeli chodzi o kręcenie filmików, to na pewno lepsza będzie karta szbsza. Przy zdjęciach nie ma to znaczenia, bynajmniej w S1.
Trochę stary wątek odkopałeś :)
Z Kingstonami podobno były problemy z wcześniejszym firmware, ale w ostatnim 1.0.2 już to poprawili: http://web.canon.jp/Imaging/pss1is/firmware-e.html
"Improvements in the communication processing with the CF card."
Dmuchając na zimne kupiłem Preteca 512MB HighSpeed.
Moim zdaniem nie ma sensu brać wolniejszej, nawet jak się nie kręci filmów, a nóż-widelec będzie jeden przypadek jak będzie się chciało pokrecić i będzie kiszka jak tutaj: http://www.cyberfoto.pl/canon/65000-...0x320-30-k.htm,
poza tym z dobrym czytnikiem powinno się szybciej zgrywać zdjęcia do komputera.
Z drugiej strony do S1 wg mnie nie ma sensu kupować kart jeszcze szybszych np. Kingstonów Ultimate, Sandiski Extreme III 100x itp., aparat tego nie wykorzysta i np. większość czytników z allegro raczej też nie.
Pozdrawiam