Strach pomyśleć jakie mydło będzie w 5DmkII :lol:
Wersja do druku
No chyba że koledzy malkontenci oceniają ostrość po podglądzie na LCD. Telewizor 40-tki ma ewidentnie za małą rozdzielczość i wszystkie fotki istotnie wydają sie być nieostre :mrgreen:
Kraszan, źle wyczułeś. Piszesz, że Canon się do czegoś oficjalnie przyznaje w tej wątpliwej tematyce, a to jest bzdura. Sensacyjka. Jak napisze - to się zgodzę, a na razie nie ma nic.
Tak się dziwnie składa, że znam wiele osób, mających tę puszkę, robiących nią rewelacyjne i bardzo ostre zdjęcia. To co ich łączy, to że wiedzą jak to robić.
Panowie czy nie uważacie za skala zgłaszanych problemów z ostrością zdjęć z 40D to nic nie znaczy? jedn, dwa, trzy ... tego juz jest bardzo dużo i nie są to opinie amatorów. Jest problem i bardzo ciekaw jestem jego rozwiązania.
@Kubaman - nie napisałem że Canon OFICJALNIE przyznał się do problemów z 40D. Napisałem, że Canon potwierdza że problemy są. Nie dotyczy to wszystkich puszek, ale skoro padło stwierdzenie, że SĄ PROBLEMY to znaczy że temat jest już nabrzmiały. I nie jest to opinia jakiegoś serwisanta z zapadłej Polski, tylko człowieka z centrali Canona w USA. Oficjalnego komunikatu nie ma, ale myślę że to kwestia czasu.
A co do "wiedzenia jak zrobić" ostre zdjęcia, uważasz że studio, statyw, stół bezcieniowy, lampy, F8, C EF100 Macro, zdjęcie stock i nie za bardzo jest z czego wybrać uważasz za amatorskie działania?
ghost7 napisał
Bez urazy - ale dlamnie przynajmniej optyczne.pl nie jest autorytatywne...oni tam zbyt często mają nieostre odczucia.Cytat:
a co z testem na optyczne.pl? już dawno miał być test 40D a tu ani widu ani slychu? na forum optyczne Arek też pisał o podobnych "odczuciach" nie ostrych fotek z 40D.
A co do samej puchy...nie zauważyłem żeby mój egzemplarzy miał jakieś problemy