Zgadza się :)
Dzięki za miłe słowa. A może znajdzie się ktoś kto bardziej krytycznym okiem spojrzy na te fotki...jakie błędy popełniam, co zmienić w technice, obróbce ?
Wersja do druku
trochę krytyk?
OK:
Yosemite Rulez - naprawde fajne fotki(pseudoHDRy) subtelne i nie widać zbytniej ingerencji photmatix'a (choć wiem że była)
co do zdjęć z Canyonu - to chyba najnudniejszy canyon jaki widziałem - ale to nie twoja wina :) zdjęcia technicznie rewelacyjne(choć na dwóch podobnych zdjęciach 4 i 5 znaczna różnica w nasyceniu barw )... do mistrzostwa w kompozycji i w przekazie jeszcze czegoś brak ... popracuj nad perspektywą, i postaraj sie opowiedzieć jaką historię w bardziej reporterski sposób, a nie tylko produkując fototapety :)
myślę że powinieneś wystawić wcześniejsze zdjęcia (z twojego www) szczególnie te nocne, światło tam rozwala :)
czekam na więcej
V.
Bardzo mi sie podobaja twoje fotki
Dzięki pmagdalena :)
Heh, w rzeczywistości to tak źle nie wyglądało :), pewnie nie udało mi sie tego dobrze pokazać. I chyba przesadziłem wystarczyło wrzucić tylko jedną panoramkę. Poza tym po Grand Canyon to już większość kanionów może wydawać się nudna :)...dzięki Adam.
Pozdrawiam
Witam !!!
Trzy nowe...znaczy stare już fotki (rzadko udaje mi się zrobić coś co uważam że warto pokazać). Od razu przepraszam za centralny horyzont w pierwszej fotce, lubię ją za kolor i grę świateł.
7.
8.
9.
te górskie bardzo dobre, a nawet świetne.
najbardziej podoba mi się 3, ale ogólnie wspaniała robota - do tego zdumiewająca jakość. Morskie ładne, ale bez zachwytu.
A ja mam zupełnie na odwrót do tych morskich starałem się podejść z rozmysłem, mieszkam niedaleko wiec byłem tam parę razy (wiem może powinienem być tam kilkadziesiąt razy). Co do górskich to wszystko strzelałem z ręki z tąd te pseudoHDR, miałem ze sobą statyw, ale nie miałem czasu...śmieszne...ale o gustach się nie dyskutuje.
Z pierwszego setu, w pierwszym zdjęciu ściąłbym górę i lekko prze kadrowałbym tak aby został kamień i drzewa, trzecie bardzo dobre z klimatem. Drugie dobrze byłoby inaczej złapać ujęcie. Co do 4-6 ładne kolorki, świetne na pocztówki lub tapety ale to wszystko.
Drugi zestaw tzw. morski(oceaniczny), jest niezły a szczególnie przypadła mi do gustu 3. W 1 jedynce gra świateł bardzo ciekawa ale obciąłby górę aby pokazać więcej odbitych smug w tafli wody. W 2 miałeś ciekawe zjawisko jakim jest przebijanie się promieni słońca o zachodzie, które zupełnie zginęło za molem. Oczywiście to moje teoretyzowanie bo nie wiem jak było to widoczne w rzeczywistości.
Poza tym masz świetne miejsca na fotki, jak dawno nie byłem w Kaliforni.
2,5 gorskie fenomenalne, 2morskie-fajne kolory:) Ogolnie swietna robora:p