to do mnie pytanko...??
u mnie 85 przewyższa znacznie już od f1.8, ale z piatką i 50/1,4 świetnie- wreszcie używalna f1.4
Wersja do druku
i z watku ile kasy wziasc za impreze
zrobil sie watek jaki obiektyw lepszy 85 czy 50
wiec myślę ze 2 koła wystarczy
no i już po rozmowie...
Hotel 4gwiazdki, minimum po 3 foty każdej pary, taniec, mini-studio na wysypanym piasku i inne (zasugerowany kotlet:D ) a par 120
Powiedziałem Pani 2500 za foto na 2 aparaty bo pani chciała foty od razu na 120 płytkach bo i klient często od razu po imprezie znika. Po podaniu przeze mnie ceny pani stwierdziła, że musza to przekalkulować a to do qr..y poniemieckiej wychodzi ciut ponad 10zł z płyką. Teraz spojrzałem na ich stronke i naprawde nie rozumię jej słów: "bo wie Pan musimy ciąć koszty..."
A z drugiej strony jak wypalić 120płytek powiedzmy w ciągu 2-3godzin i to jeszcze w Sylwka...?? a na sortowanie tez nie ma czasu...
I jeszcze raz potwierdza się reguła, że ci bogatsi bardziej chytrzy
A nie mozesz po prostu zebrac 120 wizytowek i wyslac plytek poczta? Przeciez goscie i tak pierwszego beda leczyc kaca a nie ogladac zdjecia. ;) A Tobie sie od razu powiekszy lista potencjalnych klientow z pelnymi namiarami na nich. ;)
U mnie laptop smazy juz przygotowane foldery na CD (nie DVD) w 3-4 minuty to daje (przy sprawnych rekach przy przekladaniu) ~15 plyt na godzine... 120 plyt w 2-3 godziny to musialbys miec 4 zrodla nagrywania co najmniej. Wg mnie bardzo trudne do wykonania i powinno zwiekszyc koszta uslugi albo rozwiazac to inaczej (np wypalic tylko tym najwazniejszym gosciom a reszcie dostarczyc pozniej).
też myślałem że spokojniej bedzie nawet pocztą i tylko tym na poczekaniu co nie chcą by się żonka dowiedziała co Pan Poseł robił w sylwestra ...:mrgreen:
To tam taka "elyta" bedzie a 2500 nie sa w stanie zaplacic? ;)
w stanie napewno są tylko pewnie nie chcą, zobaczymy co bedzie...??