Zamiast statywu Manfrotto, można do tej głowicy GoldPhoto podpiąć statyw tej samej firmy. Wiem, że JaBlam ma taki tandem i sobie chwali. Najlepiej żeby on sam się wypowiedział. Na taki komplet powinno na biedę wystarczyć te 300zł.
Wersja do druku
Zamiast statywu Manfrotto, można do tej głowicy GoldPhoto podpiąć statyw tej samej firmy. Wiem, że JaBlam ma taki tandem i sobie chwali. Najlepiej żeby on sam się wypowiedział. Na taki komplet powinno na biedę wystarczyć te 300zł.
Dokładnie jak poprzednicy... jak już musisz to kup Goldphoto nogi model YH324 i głowice YH410 i będziesz miał wystarczająco. Jak dołożysz ciut więcej to warto dopłacić do głowicy Manfrotto jakiejkolwiek bo nogi Goldphoto są ok. Na forum N jest dokładna recenzja z fotkami:
http://nikon.org.pl/showthread.php?t=22676
Najtaniej z tego co sam się orientowałem dostaniesz ten statyw z głowica i przesyłką w foto-technika.pl za 327zł (taniej nie znajdziesz...)
Dziękuję za odpowiedzi, pewnie na teraz takie cudo mi starczy, raczej musi. Pozdrawiam.
Masz ból, nie lubię takich sytuacji ale zdaje się, że nie masz wyjścia. Zatem zdaj się Binganta i Czajny.
a może ten:
Bilora 1122 Professional Combi II
cena od 239.00 zł do 299.00 zł
Rodzaj: Statyw profesjonalny Maksymalna wysokość: 152 cm Obciążenie: 5 kg Głowica: ruchoma 3D Min wysokość: bd Waga: 3 kg
Ja bym się nie przejmował opiniami, wiadomo że kupujemy to na co nas stać, osobiscie kupiłbym to nad czym się zastanawiasz nie patrząc na opinię. Piszesz że pracowałes na Velbonie za 99zł więc nie sądze żeby ten był gorszy. Sprzęt kupujesz dla siebie i do określonego celu więc jeśli zainteresował cię to po prostu kup i tyle..
Pozdrawiam..
nigdy w życiu, próbowałem nogi goldphoto i jest to bardzo niestabilne rozwiązanie w porównaniu do Manfrotto. Głowica chińska da sobie radę jeśli są to lekkie zestawy, natomiast nogi muszą być tak skonstruowane, aby zapewnić solidne oparcie. Nogi GoldPhoto (najwyższy model!) rozjeżdżają się, jeśli nie masz możliwości ich wbić w podłoże. Całość mocno się ugina na dodatek.
Piotr, proponuję sprawdź co kupisz osobiście., Ja sam napaliłem się na nogi GoldPhoto i dobrze, że je sobie pomacałem.