Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Metalowy statyw...

Coś już napisał

Domyślnie Metalowy statyw...

Czy ktoś miał doświadczenie z takim typem statywu? Potrzebuje raczej coś cieższego i stabilniejszego niż te plastiki ważące po 1,5-2 kg

http://www.allegro.pl/item225874665_...6kg_f_vat.html

Kompletnie nie wiem jak to ma się z opisu do rzeczywistości. Dziękuję za odpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pytanie, czy potrzebujesz czegoś stabilniejszego, czy cięższego. Zakładam, że to pierwsze. Nie kupił bym tego statywu, za 150 złotych więcej można mieć statyw manfotto o nośności 7 kg i o kilogram lżejszy (ale trzeba jeszcze kupić głowicę). Doradzić ci jednak nie mogę, bo nie napisałeś co chcesz do niego przypiąć.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

3.61 kg to jakieś nieporozumienie, poza tym wygląda dość tandetnie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Rymer Zobacz posta
    Czy ktoś miał doświadczenie z takim typem statywu? Potrzebuje raczej coś cieższego i stabilniejszego niż te plastiki ważące po 1,5-2 kg

http://www.allegro.pl/item225874665_...6kg_f_vat.html

Kompletnie nie wiem jak to ma się z opisu do rzeczywistości. Dziękuję za odpowiedzi.
    Ja wczoraj zakupiłem coś takiego: http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...%B1&idt=14265&
    Właśnie w tym sklepie (bez kryptoreklamy).
    Podoba mi się coraz bardziej.
    Waga wprawdzie słuszna (2,6 kg) ale stabilność rewelacyjna.
    Poprzednio miałem Hama Alpha 60 (pozostałość po kompakcie) i z Długą L i z gripem przy kadrze pionowym statyw robił bam na bok .

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Slik to azjatycka produkcja, jeśli masz kupować statyw to kup Manfrotto a nigdy nie będziesz żałował wydanych pieniędzy. Poza tym głowice możesz dobierać do tego co będziesz chciał robić. Propozycje Foto-netu i ta z Allegro są nie przekonowujące.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Coś już napisał

Domyślnie

no i tutaj zaczyna się problem biednego studenta, mam tylko 300 zł na wydanie, co podpinam do statywu? Cyfre canona i analog maly obrazek, srednie formaty itd. Praktycznie wszystko. Moj poprzedni statyw Velbon cx-300 choć był tani to wysłużył mi od początku mej drogi z aparatem, jakieś 3-4 lata. Był jednak chwiejny niesamowicie...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

no tak, jak też podpinam cyfrę, ostatnio z obiektywem 500/4 IS, który sam waży prawie 4 kg. Może określ co podpinasz, bo to robi różnicę.

Odnośnie budżetu studenta. Wydasz 300 i nie będziesz miał sprzętu, bo to pójdzie do piwnicy. Dozpbieraj i za 550 będziesz miał świetny zestaw manfrotto 055DB z głowicą na przykład GoldPhoto.

Coś już napisał

Domyślnie

Co podpinam do cyfry? Heh, wiadomo, KIT'a raczej nie potrzebowałem czegoś lepszego. Jakby to wytłumaczyć, hmm, sytuacje podbramkowe każdy z nas miał... teraz mam tyle pieniędzy ;( i nie zapowiada się na więcej, a decyzja musi być szybka. Wiem, że tyle to jak "nic" ale myślałem, że istnieje złoty środek na teraz (ten velbon za 99 zl mi służył 3-4 lata)... ten manfrotto 055DB ma tylko 137cm wysokosci, nisko, dopiero po wyciągnięciu kolumny 181... pracowalem na manfrotto i wiem jakie życie jest z nim piękne ... ehh, chyba nie ma rozwiązania, najlepiej strzelić sobie w łeb

Miasto
    Kraków

Domyślnie

z głowicą daje ci to 147 cm + do wizjera jest jeszcze kilka

Coś już napisał

Domyślnie

Wiadomo, ale kolejne 250 zl nie wykombinuje, ehh... niewykluczone, że za rok będę zmuszony szybko kupic znów "coś" ale wtedy mi gotówka może dopisze. Wiec na prawde wszyscy uwazacie ze ponizej 300 zl nie ma nic godnego uwagi na "teraz"?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów