Jurek, cytując siebie: mnie nie interesuje "problem ogólny" który tak mądrze opisujesz, ale to, że "u wszystkich kolegów działa a u mnie nie".
Wersja do druku
Jurek, cytując siebie: mnie nie interesuje "problem ogólny" który tak mądrze opisujesz, ale to, że "u wszystkich kolegów działa a u mnie nie".
W gre wchodzi 1400zl... wiec tak - chcialoby mi sie :PCytat:
Zamieszczone przez muflon
A z tym tez nie problem... bierzemy besta (taki jeden fotografujacy prawnik z Warszawy, kto zna ten wie 8) ) i juz on im spokojnie nagada 8) .Cytat:
No widzisz, w tym właśnie problem. Bo większość ludzi nie ma czasu ani/lub ochoty na walkę z papierkami - np ja.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
...ani znajomego prawnika :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Zadanie serwisu to usunięcie usterki - jeśli uszkodzony jest filtr, to wymienia się filtr, jeśli spust, to spust, jeśli spalony scalak - to całą płytkę (bo taki jest niestety part number) - czy to w ramach gwarancji, czy nie. A już za samą sugestię wymiany całej matrycy przy zarysowanym tylko filtrze, moim zdaniem faceta powinno się na rynku w dyby zakuć :-)
Nie zaliczylbym ciebie do "wiekszosc ludzi" . I wiekszosc ludzi to gdy w gre wchodzi oszczednosc 1400zl na pewno uganialaby sie za papierkami... a tobie mozemy tylko pozazdroscic zasobow finansowych :roll: .Cytat:
Moment moment.. To nie jest kwestia "zasobów finansowych", ale podejścia. Moja główna zasada w życiu to "take it easy" :) Ktoś mądry mi kiedyś powiedział, że najdłużej żyją ci, którzy się nie denerwują ;-) I dlatego czasem wolę odpuścic niż się wkurzać.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Muflon, tylko żeby się sprzedawcy nie dowiedzieli. Od dziś będziesz w przesyłkach odbierał cegły.
No tak, ale kwestia odpuszczenia sobie 1400zl tylko dlatego ze trzeba pare telefonow wykonac i pare papierkow wypelnic to juz jest kwestia zasobow finansowych - czy stac kogos na to by sobie tyle forsy odpuscic czy nie 8) .Cytat:
Mozna sobie odpuszczac nerwy, obelgi, glupie teksty, ludzi ktorych nie lubimy itp itd, ale odpuszczanie sobie konkretnej kwoty to jest jednak dokladnie kwestia zasobnosci kieszeni - czy wyceniamy wlasne nerwy wlasnie na dana kwote.
Ja rowniez nie cierpie papierkow, babrania sie itp i np wole przeplacic kilkaset zl dla TiPa niz np wozic sie z naprawa gwarancyjna do USA i drzec o clo na wysylany, naprawiany sprzet...
ale 1400zl to nawet dla mnie, mimo moich ostatnich dosc porzadnych zakupow - zdecydowanie kwota warta babrania sie bo nie stac mnie by taka kwota tylko z powodu mojego lenistwa przeszla mi kolo nosa... to tak jakby zwitek dolarow lezal na ulicy a ty mowisz "e, nie chce mi sie schylac bo i tak mam pelne kieszenie" ;)
http://canon-board.info/viewtopic.php?p=32202#32202
Koledzy wątek o zasobności portfela został wyodrębniony i przeniesiony. Link powyżej. :wink:
Byłem szybszy :) Skasuj jeszcze posta powyżej (i te trzy). Dokleiłem go do drugiego wątku.
Edit: znowu brak dogrania :) Nic nie dotykam, zrób z tym porzadek.
tutaj: http://ghonis2.ho8.com/rebelmod.html jest opisane jak ten filtr usunac, zeby robic zdjecia w IRCytat:
Zamieszczone przez king_nothing
Pozdr,
Piotr