dla mnie nie trafia AF nie ma co
Wersja do druku
dla mnie nie trafia AF nie ma co
ja kalibrowalem sigme 30 1,4 z d200 , i wiesz po kalibracji bylo super dobrze wiec mi sie sprawdzila kalibracja
w d70 i s3 w punkt w d200 nie ostrzyl na nieskonczonosc i bf jakies 1 cm na 45cm :)
Ja po moich doświadczeniach z tą Sigmą się rozstałem. Później jeszcze próbowałem raz szczęśćia ale sprawdzałem dwa egzemplarze i :(....... Cena i HSM niewątpliwie kusi.
Ano właśnie.
Znowu się powtórzę:
biorąc pod uwagę ogniskową, światło i hsm oraz oczywiście cenę ta sigma byłaby bezkonkurencyjna gdyby ... no właśnie cała reszta która jest najważniejsza :mrgreen:
Pan z serwisu zapewniał mnie, że da się to w 100% wyregulować. Pożyjemy zobaczymy. Na razie wypełniłem wniosek zwrotu w cyfrowe.pl ale pomimo wysłania kolejnego z ponagleniem nikt się do mnie nie odezwał w celu potwierdzenia wysyłki. hmmm Jak coś sprzedać to zaraz odpowiedź jak zareklamować to już mają cię w ...:confused:
Spoko, cyfrowe.pl to porządna firma. A co do szkła mnie też ten HSM bardzo zachęcił, ale jak patrzę z perspektywy czasu to chyba lepszy byłby Tamron 17-35. Nie jest tak fajnie wykończony za to zdjęcia jakby lepsze robił. Kolega ma przy 30D i dobrze z nim się pracuje.
tamron jest bdb nawwet na 5d nie idaleny ale bdb ;) niedlugo bede mial 17-40 to powiem wiecej co jest najlpesze z serii 17-35 z nizszej polki ;) w kazdym badz razie tami jest lepszy niz 17-35 2,8 L