Zamieszczone przez
Setezer
Naprawdę porządne zdjęcia.
Na 70-210 raczej pieniędzy nie stracę, najwyżej czas, ale to też nie do końca tak. Zanim do zbieram do 70-200, to trochę wody w Wiśle przepłynie, a w tym czasie chciałbym już zasmakować czegoś lepszego niż - nie ukrywajmy - nieco tandetny kit. Co do 85/1.8 - od razu poczytałem kilka opinii i wszystkie są jak najbardziej pozytywne. Tylko jeden problem - nowy kosztuje 1500zł, używanych na razie nie ma na allegro. Może trafię z drugiej ręki za około 1000.
Ciężko sprecyzować do czego mi jest potrzebny, najprościej ująć to tak: jako uzupełnienie do kita, które ma nieco dłuższą ogniskową. Zdaję sobie sprawę, że nie jesteście w stanie mi dokładnie poradzić, ale chodzi o sugestie, które obiektywy o ogniskowej dłuższej od 70 w przedziale cenowym do 1000zł są dobre. Dosyć rozległy temat (a może raczej nie - dobrych obiektywów w tym przedziale cenowym jest raczej mało).
Kolejny dosyć fajny obiektyw, raczej już kita bym w ogóle nie zakładał (aż tak dołu mi nie potrzeba). Zobaczymy jak się trafi w dobrym stanie, wcześniej od 70-210, to może...
Dzięki wszystkim za pomoc i rady. Jeżeli ktoś ma inne pomysły, to proszę pisać, jeszcze się do końca nie zdecydowałem, a dam znać gdy już kupię obiektyw.