o wkoncu ktos kto porownywal :)
Wersja do druku
o wkoncu ktos kto porownywal :)
zastanawiałem się nad zamiennikiem Delta do 30-tki. ale naprawdę wolę dozbierać :) jednak jest to gorszy materiał, widać wychodzący klej spod gumy na uchwycie i dokładnie nie przylega do puszki. dlatego kupię kiedyś oryginał :)
A ja mam pytanie z innej beczki. Otóż w 20D kiedy do battery packa wkładałem zamiast BP-511, akumulatorki (paluszki) aparat po prostu nie chciał działać. Owszem włączał się, ale już po pierwszym naciśnięciu migawki wszystko znikało. Myślę, że powodem było użycie tanich akumulatorków "noname" które po prostu nie miały właściwych parametrów. Tym niemniej, myślę o zakupie 12 akumulatorków dobrej klasy, tak aby nie musieć kupować orginalnych BP-511. Jakie Wy macie doświadczenia w tym temacie?
Bo do tego koszyczka z gripa używa się baterii a nie akumulatorów.
Akumulatory mają niższe napięcie od baterii "paluszków" o 20% (1,2 zamiast 1,5V) więc przy 6ciu sztukach zamiast 9V jest 7,2 i to prawdopodobnie jest powód niedziałania - spróbuj na dobrych paluszkach alkalicznych..
Pozdr
Artur
Kup sobie zamienniki orginalnych akumulatorów i po sprawie http://www.eltec.alpha.pl/produkty.php?id=5
Pozdr
Artur
Kupiłem już kiedyś i jakoś nie mam przekonania. Owszem w G5 nawet śmigał, ale po włożeniu do gripa 20D sytuacja wyglądała w ten sposób, że mogłem zrobić na nim jakieś 30-50 zdjęć i się wyłączał. Chociaż to może też wina była gripa. Nie próbowałem go wkładać bezpośrednio do aparatu(20D).
Pozdrawiam
dobrze, że nie wiedziałem,;-) .... bo z powodzeniem stosowałem zastawów różnych akumulatorków AA o pojemnościach od 1300 do 2300 i nie zawsze o tych samych pojemnościach jednocześnie. Alkalicznych nigdy bo drogo
..no ale to było na oryginalnym gripie do 350D, do 5d jeszcze nie mam ciśnienia żeby takowy kupić
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
co do zamienników BP-511: z Eltec-a jeden odesłałem, bo nie mieścił się w gnieździe 5D, od innego na allegro (ten sam producent) wziąłem 3 sztuki i działają równie dobrze jak oryginał