np: mnie sie przydal:) Mam pytanie czy beda jakies problemy z nim i sigma 70-200/2,8 czy mozle lepiej kupic konwerter sigmy. jak byl juz taki watek to prosze o link
Wersja do druku
np: mnie sie przydal:) Mam pytanie czy beda jakies problemy z nim i sigma 70-200/2,8 czy mozle lepiej kupic konwerter sigmy. jak byl juz taki watek to prosze o link
ja podpinałem
problemów brak
zaznacze że nie doszukiwałem się spadków ostrości
pozdrawiam
no to troche odswieze temat :smile:
skuszony Waszymi opiniami, i ja zanabylem ten tc :smile: .. we wtorek powinienem go miec, zobaczymy wtedy ja sobie bedzie poczynal z 50-500 :mrgreen: .. nie spodziewam sie cudów ale sa sytuacje gdy przydaloby sie wiecej niz te 500mm wiec nie wytrzymalem i zamowilem 8-)
dzieki za opinie, mam nadzieje ze i z moim szkielkiem nie bedzie najgorzej 8)
na razie znalazlem tylko takie "testy" :cool:
kenko dotarl i dzis wreszcie mialem okazje sie nim pobawic.. z zaklejonymi stykami, af w bigmie smiga bardzo przyzwoicie :-D .. czasem zdarzy mu sie pogubic ale tylko w przypadku ustawiania ostrosci na malokontrastowych obiektach.. generalnie w skali 1-6 dalbym mu 4 z malym - ;-)
ogniskowa z konwerterem i matryca 350d to ok 1120mm a wiec juz bardzo duuuzo :mrgreen:
jeden z wazniejszych aspektow - ostrosc.. przegladajac fotki testowe, nie bylo sie o co skaleczyc ale i tak jest calkiem przyzwoicie 8-) .. zwazywszy, ze mowa tu o zoomie 50-500 i to w dodatku z tc.. zdjecia, jesli ktos bedzie chcial, zamieszcze pozniej..
podsumowujac - kenko jest naprawde warte swojej ceny i spisuje sie bardzo przyzwoicie, nawet z zoomami o nienajlepszym swietle ;-) .. nie kupilem go by caly czas siedzialo miedzy body a obiektywem ale jesli bedzie taka potrzeba moge liczyc na zwiekszenie ogniskowej kosztem prawie niezauwazalnego spadku ostrosci i czasem bladzacego af (czego zreszta bylem swiadomy przed zakupem wiec nie jest to zadna niemila niespodzianka)..
dla zainteresowanych pare sampli (nie robie testow wg. przyslon itp. bo nie mam na to czasu i ochoty ;-) ).. za to ponizej sa zwykle pstryki, tylko zmniejszone by zmiescily sie na imageshack ale bez podostrzania w ps, ..
ps. dane sa w exifach 8)
kubak82, a moglbys zrobic pare fotek z TC i bez TC ? tzn zeby moc porownac pokrycie kadru na 500mm bez TC i 500mmx1.4, poprostu ten sam kadr z i bez, zastanawiam sie w dluzszej perspektywie nad czyms dluuuuuuugim
rozumiem ze obydwie sa robiona na 500mm ? bo na takmi porownaniu chyba wszystkim by najbardziej zalezalo, przeciez po to sie kupuje TC
o kurde .. ale ma pokrycie ta sigma .. a z kenko to maskra!!