Swieta prawda... Przerobilem temat. Doloz i kup 400D.
Wersja do druku
dlaczego nie 400d?? bo nie zalezy mi na gonieniu za milionami piksów, a 8 mi wystarczy w zupelnoci. 350ke chce kupic uzywaną, a reszte kaski jaką na to przeznaczam chce włożyć w szkło. Jeśli są argumenty które znacznie przeważają za wydaniem paru setek na 400 (patrz wyzej - 350 używka) niż na 350 to proszę przytoczyć.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no i przypominam!!! Mnie nie chodzi o podjecie decyzji o puszce, a o szkle.
pozdrawiam
tomek
Tamrony dzialaja lepiej z 400 niz 350D. Niestety praktyka wielokrotnie potwierdzila. Zwlaszcza w kwestii AF
@nerwowego wuja
chlopie 3/4 z nas chcialo by miec w 400d nawet 6mpix, szczegolnie Ci co kitem strzelaja - nie o mpixele tu chodzi, chyba nawet nie wiesz czym sie roznia obia plastiki - polecam Ci jakis kompakt albo R1. Uzywane tanie body ... tylko jesli jest bardzo swierze i ma dluga gwarancje.
> wujotom
Przedewszystkim nie kupiłbym używanego Body - nieważne czy to miałoby być 300D / 350D nawet z jeszcze trwającą gwarancją.
Poprostu niema się pewności jaki owa "kupowana" puszka ma rzeczywisty przebieg...i co z tego że zapłaci się taniej niż za nówke - tylko później w ostateczności może być tak że puszka z usterką trafi na Żytnią i w sumie koszt zakupu plus koszt wizyty zrówna się z nowym body na gwarancji.
Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy puszką 350D vs 400D - radze zerknąć do specyfikacji modeli oraz poczytać sobie testy, czy nawet poszukać na tutejszym forum różnic (wszystko tu znajdziesz)...ponieważ różnica sprowadza się nie tylko do Liftingu w postaci LCD oraz wielkości matrycy.
A może zamiast Tamrona 17-50 (czy Sigmy 17-70) kupisz Tamrona 28-75? Ja uzywam właśnie tego obiektywu z Canonem 350d i efekty są świetne. Nie mam tez ŻADNEGO PROBLEMU z AF.
Wtedy (zgodnie z tym co napisałeś w początkowym poście) miałbys całkiem fajny zestaw - 350d + 28-75 Tamron + 100-300 Canon.
Dziury pomiędzy 75-100 nie zauważysz (a zawsze w to miejsce można dokupić stałkę Canona 85mm/1.8), a jak dozbierasz na jakiś dobry szeroki kąt, to wtedy go sobie dokupisz. KIT, na szerokim końcu nie jest zły (oczywiście obiektywy typu Canon 17-40 czy Tokina 12-24 są optycznie lepsze, ale są 8 razy droższe).
Ja sam mam taki zestaw (i też zbieram na dobry szeroki kąt) - i mogę w 100% polecić.
8*149 nijak nie wychodzi mi z tego kupic 17-40, 8 razy drozszy to jest ten tami i faktycznie bedzie ok, choc chcialoby sie tak z 105 na drugim koncu
ps. jak teraz wyglada zycie w rpa?