z pendriv'em na szyi na smyczy CB? ;-) ja mam na takim poczte, komunikator i wlasnie tc ale z pluginem do pda :)
Wersja do druku
@micles piszesz że kombinowałeś i nie mogłeś, to Ci piszę że można. Teraz mówisz że nie będziesz latał z dyskietką. To pewnie będziesz latał z czytnikiem.
Jak na moje, to łatwiej jest jednak wydać 20zł na czytnik niż codziennie chodzić do szkoły/pracy/innego miejsca z aparatem za 2000+ zł i do tego z pendrive'em + TC + plugin. Czytnik to czytnik - transfer ~12 razy szybszy, a jak ci się rozwali to nie bulisz 2000+ tylko 20.
TC + plugin znajdowalby sie w pamieci pendriva wiec nie nosisz osobno ;-) nosilbys tylko aparat + pendrive + kabelek :rolleyes:
to nie lepiej juz chodzic z plyta rw.. bo rozumiem, ze w szkole nie chcesz robic zdjec tylko je pokazywac.. chyba ze kompy u Ciebie w szkole nie maja napedow optycznych :roll:
jesli ich nie maja to IMHO najlepiej czytnik.
przecież ja nie rozważam co lepiej!! Pisałeś że kombinowałeś i nie dałeś rady, więc chciałem Ci pomóc, a Ty teraz udowadniasz co lepiej. Mam gdzieś to, czy będziesz używał TC czy będziesz używał czytnika. Na marginesie,A95 nigdy nie kosztował 2000zł.
Przepraszam, moja wina, ok przyznaję rację, idzie canona jako dysk używać. Nie wiem czy nazwałbym to dyskiem, bo szybkość transferu jest porównywalna z szybkością zapisu na dyskietce, ale mniejsza o to.
A co do ceny, to jakiś rok po premierze kupowałem za 1600 z Niemiec, więc strzelam, że mogłoby być jednak kiedyś za 2k.
Panowie, sprawa wygląda tak: używanie canona (oprócz wielu powszechnie stosowanych modeli, np 20 i 30D gdzie to jest chyba jednak niemożliwe) jako pendraka (dysku otwierającego się pod windą) do zapisywania i przenoszenia danych nie ma sensu, jeśli aby użyć aparatu jako pendraka trzeba mieć drugiego pendraka z pluginem do TC. Owszem, da się tak zrobić (nie dla wszystkich aparatów), ale to czysta sztuka dla sztuki. Tak jak pisał schabu pod tym względem d100 nikona był świetny.
Wziąłem, zainstalowałem plugina.
Komputer zobaczył Canona i zdjęcia jako pliki w TC. Kopiować mogę, ale tylko w jedną stronę tzn z aparatu do komputera. W drugą stronę nie: wyświetla błąd.
I choć w sumie raczej mi to nie będzie potrzebne, to wolałbym wiedzieć, czy coś jest źle, czy nagrywania ta wtyczka nie umożliwia.
HaHaha! Nie działa! Sukces! :D. Nie wiem dlaczego, niech odpowiedzą ci, co walczyli "za".
Mylisz się, lub nie znasz znaczenia słów w języku polskim. Sukces to pomyślny wynik jakiegoś przedsięwzięcia, osiągnięcie zamierzonego celu.
No chyba, ze twoim celem było udowodnienie, że się nie da, no bo po co wychodzić na (...), że się wydało 40 zł, jak zaraz potem okazało by się, że jednak można...
Ja jednak wolałbym nazywać sukcesem POZYTYWNE zakończenie przedsięwzięcia jakim było podłączenie Canona "jako dysk" do komputera.