Niektóre płyty mają banki pamięci tzw. stowarzyszone oznaczone innymi kolorami.
Jeśli tak nie jest trzeba poszukac w internecie opisu płyty.
Pozdrawiam
Wiesiek
Wersja do druku
Niektóre płyty mają banki pamięci tzw. stowarzyszone oznaczone innymi kolorami.
Jeśli tak nie jest trzeba poszukac w internecie opisu płyty.
Pozdrawiam
Wiesiek
to wiem :) nie wiem tylko czy dać :
b1-1024 b2-512 b3-1024 b4-512
czy też :
b1-512 b2-1024 b3-512 b4-1024
czy też nie ma to znaczenia :)
jak ustalilismy na ircu :) jesli wszystkie moduly sa 533 to ladowac jak leci :)
A mozesz napisac wogole do czego ten komp ma byc?
Bo jesli do PS'a to imho podkrecanie jest glupie. Lepiej kup 2x tyle ramu i dobry dysk na swapa. Tu bardziej bedzie widac roznice. Popatrz jak wyglada praca w PS i zauwaz, ze 90% czasu to komp czeka na Ciebie az dojedziesz kursorem albo poustawiasz te krzywe. Tutaj kolosalne nawet roznice w wydajnosci ledwo co pomagaja na czas obrobki. Juz trzeba naprawde trupa aby przy odpowiedniej ilosci ramu w PS byl problem z wydajnoscia.
Hmm oczywiście że dual chanel (nie mam 100 % pweności ale nowe chipsety można tylko obsadzać jako dual chanel) BTW głupotą byłoby drastycznie zaniżanie wydajności pamięci obsadająć single chanel ......
minimalnie dziśiaj to 1Gb a rozsądnie to 2GB nowe gierki RPG (oblivion, Gothic 3) wymagają 1Gb a ghotic nawet nie uruchomi się na 512 !!!
do sprawnego działania potrzeba 1,5gb...
co do podkręcania ten E6300 ma tak zaniżone taktowanie że aż się prosi i podobno można go kręcić do bólu ...;)
Komp ma być przede wszystkim do obróbki zdjęć, a podkręcenie go ma dać jedynie zysk w czasie konwersji RAW-ów, ale już kupione, będą twinmosy 667 ddr2 1g na poczatek