właśnie na sucho mi nie chciało zejść to sobie jeszcze pochuchałem:lol:
Wersja do druku
Gdzies na forum czytalem o jakis tlustych plamach na matrycy (przypadek ze strzykawka?), ale w ciagu normalnego uzywania aparatu chyba o niczym innym niz kurz, paprochy nie moze byc mowy. Czy moze sie myle? mieliscie jakies przypadki kiedy delikatne "przejechanie" patyczkiem po matrycy nie pomoglo? Bo ponimo tego, ze juz nie jestem taki niesmialy to chyba nie byloby dobrze zaczac tym patyczkiem skrobac po matrycy?
Co do slodzenina na forum to tak na fali radosci, ze nic nie popsulem czyszczac matryce i pozostalosci po swiatecznym nastroju. ;)
ja kupilem dwie szpatułki swaba(czy jak to sie tam pisze) jedną zamoczyłem w spirytusie i przejechałem matryce wziąłem drugą i przejechałęm na sucho... rewela :] nawet lepsze jak patyczki bo wykonujesz w praktyce tylko dwa ruchy po matrycy :]
[QUOTE= nie pomoglo? Bo ponimo tego, ze juz nie jestem taki niesmialy to chyba nie byloby dobrze zaczac tym patyczkiem skrobac po matrycy?
Co do slodzenina na forum to tak na fali radosci, ze nic nie popsulem czyszczac matryce i pozostalosci po swiatecznym nastroju. ;)[/QUOTE]
ja musiałem skrobać poszła w ruch nawet sprężarka w wulkanizacji nie pomagało nic pozostało skrobanie ,a z tym straszeniem mam wrażenie że ma ktoś w tym jakiś strasznie dochodowy interes (nie wzieli pod uwage Polaków:mrgreen: )znowu
Tak swoją drogą to jestem ciekawy czym w serwisie Canona czyszczą matrycę. Bo skoro te "słynne" swaby są takie drogie, to wątpię aby właśnie nimi robili w serwisie to słynne darmowe czyszczenie. Ale bym się uśmiał, widząc bardziej "laryngologiczne" podejście do tej sprawy :lol:
Nie wiem jak to jest standardowo ale jak wysłaliśmy z kolegą 20-tkę do czyszczenia - a była fest zasyfiona to powiedzieli, że oni rozbierają aparat i myją czymś ten filtr.
Tak BTW to jak przeczytałem tytuł tego wątku to się ucieszyłem, że może wreszcie ktoś coś skutecznego wymyślił :(.
Tak coś mnie tknęło i sprawdziłem swój post sprzed prawie równo dwóch lat.... no i proszę http://canon-board.info/showthread.p...ght=patyczkami :-D
Macie może jakiś namiar na te swab-y w Polsce?