weź co masz i popróbuj. :)
Wersja do druku
weź co masz i popróbuj. :)
Ja robilem Tv, 1/320, iso800, AF Servo, wszystkie punkty AF, szostki na hali. Wyszlo w miare OK, tylko kadrowanie i balans bieli musialbym przecwiczyc. Na necie nie mam probek.
Tyle ze nie obawiam sie w przypadku szkla jakie uzylem (70-200 z podpisu) ze mi AF zjedzie nagle na trybuny lub bedzie za wolny - jak juz raz to szklo "chwyci" AFem temat to trzyma skutecznie :)
Kilka moich
AV + punkt centralny - 70-200/4 @ 4.
;D
Wiecej : http://www.tarnow.net.pl/serwis/spor...hp?czytaj=3765
trudno twój wybór - nie musisz korzystać z centralnego. przy sporcie przy 300-400mm bez centralnego raczej ciężko coś focić /moja własna opinia/. przy centralnym masz najdokładniej i najszybciej ustawioną ostrość.
przetestowałem kilkanaście meczyków i wyszło że najlepiej jest pracować na środkowym + powrót do zapamiętanego AF (np jednego z bocznych) ;-)
no ja foce sport przy 300mm. :)
i.... robie roznie.
dosc czesto mam ustawione wybieranie sposrod wszystkich pol.
No i cytujac szefowa "mamy juz duzo zdjec pilkarza z pilka" :D.
Ripek, możesz być z siebie dumny. Twoje zdjęcia z Unii Tarnów przeważyły nad kupnem przeze mnie tej L-ki :) Jeszcze nie wiem, czy będzie to zakup rodzimy czy przywieziony zza "wielkiej wody", ale ... będzie :)
Dziękuję.
PS. Jakość moich zdjęć robionych dotychczas EF 28-105/4-5.6 jest żadna, a używanie tego szkła okazało się jedynie ćwierćśrodkiem do osiągnięcia celu ;)
Faktycznie jakosc tych zdjec przekonuje.
Tylko dwa pytania - jakie czasy Ci wychodzily i jakie ISO?