... a tak naprawdę to chodzi chyba o coś innego ... - styliści, wizażyści, fotografowie, graficy, i cały sztab ludzi od promocji :)
Popatrzcie , proszę, tylko na to : http://www.youtube.com/watch?v=pE4JqhDVw9w . Niezły czad co?
Wersja do druku
... a tak naprawdę to chodzi chyba o coś innego ... - styliści, wizażyści, fotografowie, graficy, i cały sztab ludzi od promocji :)
Popatrzcie , proszę, tylko na to : http://www.youtube.com/watch?v=pE4JqhDVw9w . Niezły czad co?
iczek,
ironia tego postu polega na tym, ze nie dalej niz kilka tygodni temu sam zachwycales sie niejakim rzelciem, co podobna "rzezbe w g...e" uprawia z jeszcze wieksza premedytacja. a poziomowi jego wyjsciowych pstrykow jest daleko od tego co w linku :)
a tak juz nawiasem mowiac - szopke od strony takiej edycji troche znam i z tego co widze w examples to nie ma tu jakiegos specjalnego halo, ktorego nawet ja bym nie zrobil majac wolny czas i przyzwoity bakszisz w zamian. przynajmniej w zakresie druku tego czegos w formatach "odbitkowych", bo do plakatow czy city-lightow to troche wiecej starannosci trzeba
To raczej nie jest kwestia znajomości PSa - bo wystarczy 5 myków na krzyż. To jest kwestia tego, żeby robić to z wprawą i z wyczuciem, zachować odrobinę prawdopodobieństwa anatomicznego itp. Wiadomo, że np. cyca zwykle trzeba powiększyć - ale pomyślcie jak straszne owa prosta czynność rodzi konsekwencje! Od razu rodzi się fundamentalne pytanie: o ile...
zgadzam sie, choc tez nie uwazam, ze podany przyklad jest najlepszy, bo wiele zdjec jest mocno przejaskrawionych i za bardzo dojechanych. ludzie ktorzy w tej branzy robia moga tego nie zauwazac, ale w niektorych przykladach co najmniej zrobiono z twarzy "maske", ktora nie pozostawia zludzen co do nienaturalnosci. vide 4 kolumna/3 wiersz.
No skandal po prostu:)
Choc czasem az sie marzy, zeby obok tych przykladow byl poradnik, jak to kolejno ci ludzie robili w PSie.
A zauwazyliscie na zdjeciu, gdzie byla murzynska para, ze tam facet byl w ogole nie poprawiany (nie liczac poprawy kolorow / poziomow calego zdjecia), a modelce trzeba bylo tu i owdzie cos wypoprawiac? :D
Rozbawilo mnie to, bo to tak, jak w tym kawale: "... a ty to sie bedziesz musiala malowac" ;)
Kurde, no to ja Panowie musze zaczac Was doceniac, bo dla mnie to co ten facet robi w linku moim jets nieosiagalne. Nie mam takichumiejetnosci id la mnie jeog retusze sa naprawde trudne do osiagniecia. Ale skoro gremium pisze, ze to jest banalne i latwe to chyle czapy :)