Każda sroka swój ogonek... ;)
ja polecam Fujitsu-Siemens PocketLoox N560 - ma wszystko co trzeba (dodatkowy aparat juz mi niepotrzebny)
Wersja do druku
Każda sroka swój ogonek... ;)
ja polecam Fujitsu-Siemens PocketLoox N560 - ma wszystko co trzeba (dodatkowy aparat juz mi niepotrzebny)
Podczepie sie pod watek. Interesuje mnie urzdzenie takie jak Mio p550 ale z czytnikiem CF, z tego co widze ten model obsluguje tylko sd/mmc. Zna ktos takie cudo? Zalezy mi, zeby palm laczyl z sie z telefonem (modemem) i umozliwial tym samym wysylanie danych via gprs.
Ja mam MIO A210 - dla mnie wystarczający - Bluetooth, GPS. Działa jako zestaw głośnowówiący w samochodzie (przez BT). Nawigacja prawidłowa bez problemów (z Automapą ). Wersja P550 ma jeszcze Wi-Fi comoże byc przydatne np. na wczasach w Ustce , gdzie jest ogólny dostep do netu - wtedy sobie poczte albo forum pooglądac !!
Witam,
A ja polecam wszystkim Dell Axim x51v. Jest maly, lekki i przyjemny, a kryje duza moc. Szybki procek Intel xScale 624Mhz, bardzo wyrazny i jasny wsywietlacz 640x480 3,7", pamiec 64ram, 256rom, oczywiscie wi-fi, irda i bluetooth. Bardzo ladnie dziala wi-fi, moj provider KT w cenie DSLa dal mi dostep do hot spotow i wszedzie, poza zapadla wsia, mam internet w aucie i w kieszeni. Obsluguje jednoczesnie karty sd i cf - ma dwa gniazda. Do kompletu mam odbiornik GPS Holux Slim 236 - doskonale dziala z dellem, polaczenie BT stabilne, szybki start, nie gubi sygnalow itp. Swietnie wspolpracuje z softem Garmina, AutomapaXL, TOMTOM, Destinator i z jakims koreanskim softem - Mappy. Moim zdaniem zestaw z zewnetrznym GPSem jest troche lepszy, bo wszechstronny - odbiornik mozesz polozyc tak, zeby widzial niebo i satelity, a pda trzymac w kieszeni, albo bawic sie nim na tylnym siedzeniu - nie masz potrzeby trzymac calego urzadzenia przy szybie. Z racji miejsca gdzie przyszlo mi mieszkac, powiem ze jest to moj najlepszy przyjaciel w samochodzie. Bardzo fajnie dziala skype, outlook i inne programiki, strony www laduja sie szybko i da sie na nich rozczytac i co nieco obejrzec, ale oczywiscie majac nawet te 640x480 to ciagle 3,7". Dodam jeszcze, ze zaskakujaco dobrze dziala system rozpoznawania pisma odrecznego - rewelacyjna sprawa. Bateria standard starcza na 3-4 godziny zabawy, a dodatkowa wieksza nawet do 8. No ja jestem bardzo zadowolony z Axima - moj najbardziej udany zakup w tym roku. Pelny opis na stronie della. Na ebayu nowke mozna kupic juz za okolo $300.
Pozdrawiam
Dominik