Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Jaki Pocket Pc polecacie??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie Jaki Pocket Pc polecacie??

Witam serdecznie.
    Zapewne wielu z Was miało albo ma doświadczenia z PPc.
    Prosiłbym o pomoc w doborze takowego - planuje wkrótce zakupic taką zabawkę.
    Głównym tematem jaki mnie interesuje to GPS.
    Nie wiem czy kupić już wbudowany, czy też dokupić zew.
    Chciałbym aby LCD był 640*480.
    Będzie to moje pierwsze urządzenie tego typu, więc dlatego proszę o pomoc doświadczonych w temacie.
    Brałem na chwilę obecną pod uwagę FS N560 lub jakiegoś asusa - ale z wbudowanym GPS ma słaba rozdzielczość - no chyba że nie dokładnie przeglądnąłem ofertę.
    Wiadome, że chciałbym wydać jak najmniej - ale czy się da Kupić cos dobrego tanio - nie stać mnie na tanie gadgety, które częściej widzą łapy serwisanta, niżeli moje.
    Czekam na jakieś info.
    Aha - czym się różni WinMobile 2003 od win mobile 5.0 - czy jeden z nich oferuje coś czego inny nie robi
    Każde info mile widziane.
    5D + L

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Witam serdecznie.
    Zapewne wielu z Was miało albo ma doświadczenia z PPc.
    Prosiłbym o pomoc w doborze takowego - planuje wkrótce zakupic taką zabawkę.
    Głównym tematem jaki mnie interesuje to GPS.
    Nie wiem czy kupić już wbudowany, czy też dokupić zew.
    Chciałbym aby LCD był 640*480.
    Jeżeli będziesz używał jako pilota, to szukaj czegos z duzym wyswietlaczem. Miałem MDA II z Ery - tragedia, dopiero na FS N720 dobrze widac mapę w trakcie jazdy. Do tych sprzętów tylko zewn. GPS via BT.

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Aha - czym się różni WinMobile 2003 od win mobile 5.0 - czy jeden z nich oferuje coś czego inny nie robi
    "Piątka" to nowsze łindołsy. W praktyce "5" ma lepsze zarządzanie pamięcią, szczególnie istotne dla użytkowników Automapy posiadajacych w swoim PDA 64kB pamieci.

Polecam polukac tutaj: http://pdaclub.pl/ - dużo informacji.
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Aktualnie używam Holuxa (http://www.memory-map.com/holux_pocketpc.jpg) i jestem zadowolony. Jedyną jego niedogodnością (ale to już indywidualna kwestia) jest to, że jest on "landscape" - poziomy. Oczywiście obraz można obrócić, ale widać znaczącą różnicę po programowym odwróceniu. Posiada on wbudowany GPS. Z automapą radzi sobie zupełnie znośnie. W zestawie były wszystkie uchwyty i kable przydatne w samochodzie.
    Wcześniej miałem HP 5550 + GPS na BT. Tragedia. Odbiornik miał problemy z utrzymaniem połączenia z palmem, trzeba było pamiętać o jego ładowaniu itp. Pewnie używał bym go do tej pory, gdyby nie to że pewnego pięknego dnia palm przestał się włączać (sam z siebie) - naprawa była zupełnie nieopłacalna.
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja polecam Mio p550. Ma WIFi, GPS, blututke i inne szmery bajery. Ja mam taki, Metus ma też taki. Też chciałem mieć 640x480 ale jak zobaczyłem na żywo obydwie rozdzielczości na 3,5 calowym monitorze, stwierdziłem, że lepiej mieć ten z mniejszą rozdzielczością a szybszy. GPS działa bez żadnych anten bez problemu, nauczyłem się już wgrywać na to cudo DIVIxy i teraz mam kino w aucie :P
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 30-10-2006 o 09:15
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał Awatar KrzychK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja polecam Mio p550. Ma WIFi, GPS, blututke i inne szmery bajery. Ja mam taki, Metus ma też taki. Też chciałem mieć 640x480 ale [...]
    W.

Dokladnie mialem takie same na poczatku przemyslenie - rozdzialka i marka.
    Obecnie po ponad miesiacu uzytkowania Mio P550 twierdze, ze rozdzialka to nie wszystko (i tak strony bankowe czy pocztowe wygladaja dziwnie) a gps/wifi/bluet - sa b. przydatne. Wyswietlacz czytelny, gps czuly, cena niska (niecale 1100). W paczce jest tez ladowarka samochodowa i uchwyt do zamocowania w aucie.

IMHO warto.
    Ostatnio edytowane przez KrzychK ; 30-10-2006 o 11:03

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzychK Zobacz posta
    Obecnie po ponad miesiacu uzytkowania Mio P550 twierdze, ze rozdzialka to nie wszystko (i tak strony bankowe czy pocztowe wygladaja dziwnie) [...]
    Wystarczy zainstalowac Opere i nagle wszystko wyglada normalnie. Sprawdzone!!!
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja też używam P550. Potwierdzam opinie o nim. Jedyną irytującą mnie rzeczą są tandetnie wyglądające cztery przyciski oraz umiejscowienie włącznika zasilania - jeden z tych przycisków. Należy go od razu tak skonfigurować, aby włączenie wymagało odblokowania PDA i jego automatyczne wyłączenie po 5s, jeżeli się go nie odblokuje. W innym przypadku noszenie go np. w kieszeni lub torbie może spowodować włączanie palmotopa wtedy gdy tego nie chcemy, co może spowodować rozładowanie baterii. Szkoda, że producent nie przewidział włącznika zasilania z boku obudowy, tak aby nie można go było nieświadomie włączyć. Poza tym jako GPS sprawdza się znakomicie. Przejechałem z nim około 6tys. km i nie mogę narzekać. Obraz jest czytelny, komunikaty słyszalne nawet przy włączonym radiu. Jedynie gdy jest gorsza pogoda , to się dłużej synchronizuje.

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja polecam Mio p550. Ma WIFi, GPS, blututke i inne szmery bajery. Ja mam taki, Metus ma też taki. Też chciałem mieć 640x480 ale jak zobaczyłem na żywo obydwie rozdzielczości na 3,5 calowym monitorze, stwierdziłem, że lepiej mieć ten z mniejszą rozdzielczością a szybszy. GPS działa bez żadnych anten bez problemu, nauczyłem się już wgrywać na to cudo DIVIxy i teraz mam kino w aucie :P
    Uważasz, że taki z 640x480 będzie wolniejszy mimo, że ma procek szybszy i więcej pamięci
    Właśnie nie wiem czy decydować się na urządzenie w wbudowanym GPS czy też zew - wiadome, że wolałbym mieć wsio w jednym, żeby nie taszczyć dodatkowych pudełek.
    Jeszcze jedno - czy wchodzi w palma z telefonem czy sobie odpuścić
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A jak jest z takimi PDA i wyświetlaniem RAW-ów?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    A jak jest z takimi PDA i wyświetlaniem RAW-ów?
    Proszę nie psuć wątku :wink:
    5D + L

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów