jesli dobrze pamietam, moje tez od razu byly naladowane. sprawdzalem je dopiero w 2 tyg. po dostawie i trzymaly sie.
Wersja do druku
jesli dobrze pamietam, moje tez od razu byly naladowane. sprawdzalem je dopiero w 2 tyg. po dostawie i trzymaly sie.
Male pytanko:
Czy te bp-511 od APTEL-a maja plastikowe przykrywki do zamykania ich gdy nie sa uzywane??
Niestety APTEL mi nie odpisuje. :(
u mnie mialy
dostalem 2 dni temu od aptela i mialy przykrywki - to raczej standard
Moje od APTELa:
1. mialy plastikowe przykrywki
2. byly naladowane
3. wlasnie siedza po raz pierwszy w aparacie, na razie ok 100 zdjec za nimi i wskaznik na full wiec wyglada OK 8)
U mnie wszystko dokładnie tak samo. Jednak kiedy chciałem zamawiać za pierwszym razem, były dostępne tylko baterie bez dekielków - musiałem poczekać jakieś dwa tygodnie (też mi na nich zależało). Poza tym baterie OK - gdzieś tu się chwaliłem tysiącami fotek na airshow :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Czytałem na p.r.f.c. że w ogólności podróbki BP-511 są lepsze od Canona jesli chodzi o pojemność, jednak nieco szybciej się zuzywają... po moich dwóch póki co nie widać :)
a ja potwierdzam. Mam oryginalny BP511 i podrobke ROWI z troche wieksza pojemnoscia. Po 3 latach uzytkowania ROWI wyraznie krocej trzyma niz oryginalny canon - a byly uzywane w tym samym aparacie , ladowane ta sama ladowarka i uzywane na zmiane.
Moje trzy akumulatory używam zamiennie od półtora roku - dwa "no name" i orginał Canona.
I do dziś nie wiem który mam akurat w aparacie... niczym się nie różnią.
No takiemu zestawowi moge zaprzeczyc , choc dopiero dwa lata uzywam zamiennika ROWI a oryginal Canona rok (wczesniej BP 511 ROWI byl do G3). Zadnego spadku wydajnosci ROWI nie zauwazylem mimo 2 lat uzytkowania - trzyma tyle samo co rok uzywany oryginal Canona.Cytat:
Zamieszczone przez Chris
Ja uzywalem obu BP511 w G2 - kupione w tym samym czasie czyli w okolicach poczatku 2002r.