10D, to ja na pewno od Ciebie nie kupię ;) Po co mam potem o serwisie pisać... :)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Wersja do druku
10D, to ja na pewno od Ciebie nie kupię ;) Po co mam potem o serwisie pisać... :)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Ode mnie moze kupisz... za rok albo dwa ? ;)Cytat:
Zamieszczone przez sal
biorąc pod uwagę, że poza wyposażeniem standardowym coś warty jest właściwie tylko BP to cena stanowczo jest o co najmniej 500zł za wysoka...
@Tytus przeciez Tobie nie sprzedaje :)
bo i po co - zebys narzekal jakie to byle co ten 300D :lol: :lol: :lol:
a chetni juz sie znalezli :)
Ja tam sobie ten pragmatyczny stosunek Tytusa bardzo szanuję i nawet trochę mu go zazdroszczę! Ale przechodząc do rzeczy - taki 'gupi' Olympus potrafi potrząsać ultradźwiękami matrycą, a Canon tego nie zastosował nawet w najnowszym modelu! Wstyd :cry:Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
nie no @Tytus - to jest wporzo koles
:mrgreen:
szkoda biedaków...Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
[ Dodano: 7 Grudzień 2004 ]
nie no, lejesz miód na moje serce ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
czasami ludzie za ten mój pragmatyzm to by mnie powiesili :mrgreen:
niejednego onanistę na ziemię sprowadziłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Canon to powoli dla mnie firmą mało wiarygodną i przewidywalną się stajeCytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
np EC, czemu tego nie ma w ogóle w cyfrach??? diabli raczą wiedzieć,
potknięcia typu FF/BF, kiepski AF, mydło zamiast zdjęć, to takiej firmie po prostu nie powinno się przytrafiać...
Hmmm. No i po zorientowaniu się wyszło mi, że przy oddawaniu 300D tipom/firmom (300D+grip+kit) dostałby za niego maksymalnie 2500-2700, czyli musiałbym dopłacić do 10D jakieś 1.5k :( Co czyni całą imprezę zupełnie nieopłacalną. Na sprzedaż tego 300D na Allegro za więcej niż 3.2 bym nie liczył, więc to nadal zostaje 1k do dopłaty, a do tego nie miałbym ani gripa, ani standard zooma (pomijając już to, że kita i tak użyłem może ze 3 razy). Za to według różnych źródeł 10D się już kończą i do końca roku pojawią się ostatnie 2-3 partie w hurtowniach, a potem koniec :( No to chyba jednak zostanę przy 'zbieraniu' na 70-200/4 lub 17-40.
I to jest słuszna koncepcja :DCytat:
No to chyba jednak zostanę przy 'zbieraniu' na 70-200/4 lub 17-40.
Zastanawiałem sie równiez nad zmiana 300d, ale oprócz aspektów finansowych boje się jednej rzeczy - BF/FF nowego body z moimi szkłami. Drugą sprawą jest, że ja mam jakis wyjątkowo dobry egzemplarz 300D, i tak naprawdę doszedłem do wniosku, ze najbardziej to mnie wkurza AF (dokładny jest tylko centralny) i gówniany wygląd :mrgreen: . Podjąłem więc decyzje, że kupuje lepsze szkła, a body zostaje :) .
No ja w sumie taką decyzję podjąłem już dawno temu. Ale w 300D wkurza mnie: brak AI Servo, brak na stałe definiowanego pomiaru punktowego, mała szybkostrzelność i ilość zdjęć w serii, brak definiowanego balansu bieli w K (chociaż to akurat jest pikuś, bo ostatnio i tak prawie tylko w RAW robię). No i jednak korpus jest ciut za lekki (nawet z gripem) :( Ale teraz chyba tak czy siak nie warto robić upgradu. Mam za to świadomość, że kiedyś jeśli już, to będę mógł tylko na 20D (bo 10D za chwilę nie będzie).Cytat:
Zamieszczone przez Arkan