1k PLN powiadasz... to kup dowolny monitor, kazdy bedzie tak samo dobry co i zly ;-)
Wersja do druku
1k PLN powiadasz... to kup dowolny monitor, kazdy bedzie tak samo dobry co i zly ;-)
Radiaton to skład używanych monitorów i chyba będzie Ci ciężko znaleźć tam coś sensownego do obróbki grafiki.
Jesteś tego na 100% pewien? Poczytaj wątek http://www.mva.pl/forum/viewtopic.ph...r=asc&start=60 wychodzi z tego że obcieli kalibracje sprzętową (przez soft) i z tego wątku wynika że da się to obejść.
Właśnie chciałem kupić SpectraView ale 2090 w Polsce, widzę że tam mogę go kupić w cenie netto 1000 Eur czyli około 2000 zł mniej, dobrze że natknąłem się na ten post:) Jak przebiegała tranzakcja? Widzę, że mają biuro w Polsce ale pewnie i tak wysyłają towar z Anglii? Pytałeś się o gwarancję?
Jakim softem go skalibrujesz?
musisz miec euroNIP zeby placic netto inaczej placisz brutto ;-) (czy jestes w bazie EU mozesz sobie sprawdzic TU ) skontaktuj sie z dzialem PL - napewno ci pomoga - bardzo mili ludzie - ja u nich kupowalem kalibrator. dosatwa w ciagu 2 dni wiec szybciej niz przez niektore sklepy w PL ;-)
pamietaj ze VAT musisz sobie sam doliczyc a pozniej odlczyc ;-) ale to juz temat nie na to forum
a co do kalibracji softem to.... powodzenia :twisted:
dobra podam tutaj info moze komus sie przyda - click do dyskusji o zakupie monitora
i moze jeszcze cytaty z linku (esencja) - dla nie klikajacych
orazCytat:
jeśli monitor ma oficjalnie funcjonować w firmie
to kupując go w EU [wystarczyć posiadać NIP eu] bez VAT,
trzeba go w ciągu kolejnego okresu rozrachunkowego
po wciągnięciu do ewidencji, opodatkować zgodnie z polsklim
prawem podatkowym. Jeśli się tego nie uczyni to się dostanie
domiar. NIe od razu zapewne, ale na pewno na koniec roku...
z bonusem od Skarbu Państwa za próbe kantu.
Cytat:
Oczywiscie, zeby wprowadzic sprzet do firmy nalezy wystawic fakture
"wewnetrzna" i doliczyc VAT. Nastepnie taki VAT odprowadzamy do
U.Skarbowego, po czym ODLICZAMY. W ten sposob VAT wychodzi neutralnie,
jakby go nie bylo.
Ww. nie zmienia faktu, ze:
- kupujemy BEZ vat.
- jest i tak sporo taniej niz w PL.