Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: jaki monitor, konkretnie

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie jaki monitor, konkretnie

wszyscy sprzedawcy odradzają CRT mowiąc,że przyszłość to LCD ale wiem, że LCD to właśnie dopiero przyszłość i dlatego chce CRT i tu pytanie jaki CRT konkretnie co sądzicie o różnych modelech i co doradzacie a czego nie (marka, model) i dlaczego?? w grę wchodzą raczej nowe i jeszcze dostępne:-)

rekanoga
    Guest

Domyślnie

jezeli CRT to: Mitsubishi Diamond Pro 930SB http://www.warnet2.pl/czytaj.php?typ=monitor&opis=73

jezeli jednak LCD to: EIZO ColorEdge CG220 (na tego to stac tylko naszych rzadowych ;-)) http://abitech.pl/shop/towar/idt=10445

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekanoga Zobacz posta
    jezeli jednak LCD to: EIZO ColorEdge CG220 (na tego to stac tylko naszych rzadowych ;-)) http://abitech.pl/shop/towar/idt=10445
    Tak z tego monitora LCD, na pewno będziesz zadowolony, gorzej z ceną.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dzieki rekanoga
    a jeszcze jakies inne..????

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    wszyscy sprzedawcy odradzają CRT mowiąc,że przyszłość to LCD ale wiem, że LCD to właśnie dopiero przyszłość i dlatego chce CRT i tu pytanie jaki CRT konkretnie co sądzicie o różnych modelech i co doradzacie a czego nie (marka, model) i dlaczego?? w grę wchodzą raczej nowe i jeszcze dostępne:-)
    Powiem Ci jedno, że akurat ci sprzedawcy w tym momencie mają rację. Nie wiem czy to w Polsce jeszcze nowość ale w krajach, które są o parę lat do przodu od Polski to już nie rzadna nowość.
    Ja używam LCD od ok. 6 lat i jest w porządku, firma kiepska, parametry takie sobie, ale jeszcze dycha. Te nowe modele, które są w tej chwili, są już nie złe. Polecam, ci polską przeglądarkę cenową www.ceneo.pl, lub wycieczkę na giełdę pod Klub Stodoła w Warszawie. Jak już zdecydujesz sie na LCD, to daj znać, to pomogę wybrać (9 lat zawodowej zabawy w kompach).
    A jeżeli już upierasz się przy CRT, to te Mitsubishi to bardzo dobry wybór.
    I jeszcze jedno, nie skąp kasy (w miarę rozsądku) na dobry monitor, bo on będzie służył Ci przynajmniej na 5-6 lat. ;-)
    Ostatnio edytowane przez Bananas ; 18-09-2006 o 04:04

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

LaCie 119 LCD,
    NEC MultiSync 1990SXi (istnieje mozliwośc kalibracji sprzętowej tego NEC'a),

potem to już tylko znacznie wyższa półka cenowa...tak od 4500 w górę :-(
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bananas Zobacz posta
    Powiem Ci jedno, że akurat ci sprzedawcy w tym momencie mają rację. Nie wiem czy to w Polsce jeszcze nowość ale w krajach, które są o parę lat do przodu od Polski to już nie rzadna nowość.
    Ja używam LCD od ok. 6 lat i jest w porządku, firma kiepska, parametry takie sobie, ale jeszcze dycha. Te nowe modele, które są w tej chwili, są już nie złe. Polecam, ci polską przeglądarkę cenową www.ceneo.pl, lub wycieczkę na giełdę pod Klub Stodoła w Warszawie. Jak już zdecydujesz sie na LCD, to daj znać, to pomogę wybrać (9 lat zawodowej zabawy w kompach).
    ;-)
    kilka wątków na temat porównania CRT i LCD tu kiedys czytałem i wniosek był jeden jak masz miejsce to tylko CRT. Sam mam starego goldstara CRT i rocznego laptopa hp (wiem matryca jest kiepska) i na laptopie nie jestem w stanie nic ze zdjeciami zrobić

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

najtaniej monitory to kupuje sie jednak za granica w EU ;-) placi karta i po sprawie... tanijue niz u nas

jesli nie zajmujesz sie profesjonalnie grafika (nie bedziesz kalibrowal monitora raz w tygodniu) to raczej nie pakowal bym sie w CRT, LCD w okolicach 3-4k plus kalibrator jest swietnym wyborem nawet do zastosowan powiedzmy pol profesjonalnych ;-) (czyli takich gdzie nie wszystkie etapy obrobki sa pod twoja kontrola)

Tak wiec LCD - a teraz powiedz za ile ma byc ten monitor - bo zasada jest taka kup najlepszy na jki cie stac ;-)

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

miejsca mam dosc a i cenowo chciałbym się w 1tys zmiescic. Z racji tego, że na firme i odlicze vat skłaniam sie raczej na nowy, choć cos takiego znalazłem http://www.radiotonalwernia.com/ co o tym myslicie??

zastosowanie: amator i sluby troche zaczynam

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Nec 1990 sxi nie ma kalibracji sprzętowej tylko sprzętowo - programową - po kalibracji dane zapisuje do LUT karty grafiki. Ja mam Nec Sperctraview 1990, kupiony w Colour Confidence (0k.1000 euro) - pelna kalibracja sprzętowa (ja używam Eye One Display2 Pantone'a) - zapis danych do pamieci monitora. To świetny monitor, za tą cenę nie można znaleźć nic lepszego

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów