W Gainward 7800 GT da się na 100% coś takiego zrobić, bo w firmie gdzie go kupowałem, facet akurat go testował i "leciał" na dwóch monitorkach.Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Wersja do druku
W Gainward 7800 GT da się na 100% coś takiego zrobić, bo w firmie gdzie go kupowałem, facet akurat go testował i "leciał" na dwóch monitorkach.Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Kłopot w tym że akceleracji nie ma również na tym wyświetlaczu, który akcelerację posiada gdy wyłącze matroxa.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Nawet gdy wyraźnie mówię DirectX-owi, że mój program ma pracować na tym wyświetlaczu, czy gdy odpalę DScalera do oglądnięcia TV bądź gdy spróbuję właczyć tryb portretowy na tym wyświetlaczu (LCD z pivotem).
Dobre dwumonitorowe karty graficzne mają gdzieś to ile monitorów jest włączonych i (niemal?) wszystko działa zawsze. Miałem stare dobre ATI 7500 na którym to działało, ale trochę pograć sobie czasem lubię... :-|
Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
kolega to jest chyba anty XP na Maxa Maxa nawet wątpi w rozwiązania sprzed 10 lat (tak dla zasady bo przecie winda nie ma prawa być funkcjonalna)..... każda nowoczesna karta z dwoma wyjściami (DVI + DSUB) ciągnie sprzętowo a od 6600 w górę to nawet jakieś extra bajery z akceleracją mają .....a matroxy RIP parhelia (czy jakoś tak nawet do 16 niezależnych ekranów sic!) zresztą w Mac`ach siedzą z reguły prostrze kart ATI z obecnie dostępnych .....
nie wspominam o ATI w krtórych jest to normą od dawna w XP....
Moj Geforce6800 nie wymaga zadnego dodatkowego softu - ot sterowniki poprawnie zainstalowane i we wlasciwosciach zaznaczyc DualView, ustawic sobie metoda drag&drop ktory monitor gdzie sie znajduje, ktory jest 1 a ktory 2 i smiga.Cytat:
Zamieszczone przez piast9
Full screen w PS + narzedzia na monitorze obok to cholernie wygodne rozwiazanie 8)
kolega albo nie potrafi czytac ze zrozumieniem albo w sumie sam nie wiem co ;)Cytat:
Zamieszczone przez popmart
Mi chodzilo o rozwiazanie 2 x karta graficzna + 2 x monitor (kazdy na innej karcie) jakie zaproponowal Tomasz. Nigdy nie mialem z czyms takim do czynienia wiec zapytalem z ciekawosci. Co do kart dual-head to owszem wiem, ze sa takowe. uzywalem :)
OOO soz rzeczywiście rozwiązanie z 2 kartami także z win 95 jak wspomina T.Goliński ... 2 karty PCI , karta AGP + PCI lub PCIX i PCI ..... ;) .... nie jestem pewien na 100% ale może być także więcej niż 2 karty...
o to mi wlasnie chodzilo. dziekuje ;)Cytat:
Zamieszczone przez popmart
nie wiem jak z PS ale ja na gf 4 (nie pamietam calej nazwy na lcd na colinie gralem a na tv film ktos ogladal... karta nowa kosztowala 150 zl to mysle ze twoja to wiecej potrafi
.....
mam nadzieje ze wypowiedzialem sie na temat....:lol:
Ale mącicie.
Dowolna karta, która ma dwa wyjścia RGB lub RGB+DVI będzie bez niczego w XP pracować dwumonitorowo.
Witka wszystkim. Przeczytalem sobie watek i mysle, ze zaszlo male nieporozumienie. Ktos szuka pracy na 2 monitorach z dwoma kartami?
Jesli dobrze zrozumialem, odpowiadam: moga wspolpracowac ze soba 2 karty graficzne, ale tylko zaleznie. Nie ma technicznej mozliwosci, aby jedna karta zasilala jeden monitor, a druga drugi i nie byly ze soba polaczone. Jesli sa dwie karty to znaczy, ze pozwalaja na to rozwiazania sprzetowe typu SLI czy crossFire (dawniej byla karta plus akcelerator GFX), ale zawsze praca bedzie polaczona moca przerobowa dwoch prockow graficznych.
Do obrobki grafiki polecalbym karty wyspecjalizowane w grafice 2D - sa diabelsko drogie, najlepiej matrox.