Hehe i to mowi osoba ktora zrobila na pokazie lotniczym ponad 3k zdjec ;)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Wersja do druku
Hehe i to mowi osoba ktora zrobila na pokazie lotniczym ponad 3k zdjec ;)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
8k :mrgreen: Ale przyznasz, ze w nieco innej sytuacji...Cytat:
Zamieszczone przez McKane
No pewnie ze w innej ... pokaz trwa 1 dzien a wakacje minimum 2 tygodnie :)
A tak na serio to kwestia potrzeb. Ja narazie mecze sie z jedna 512 i bywalo ze zabraklo mi miejsca po dwoch dniach lazenia. A na wyjezdzie latanie i szukanie kawiarenki netowej to cholernie upierdliwa sprawa. Narazie nie stac mnie na zakup tego urzadzenia wiec nie potestuje go dla Was. Ale umiescilem tego linka zeby moze ktos bedacy w potrzebie z mala iloscia gotowki skorzystal.
Chyba kiedys (w grudniu?) toto kupie i potestuje.
Wprawdzie mam Databank, ale to urzadzenie ma nad nim pare zalet:
- USB 2.0
- lzejszy i mniejszy
- latwo wymienne dyski (ale i tak mam tylko 1)
- mozliwosc podlaczenia urzadzen USB (siostra ma pendrive, ja czytnik na USB 2.0 )
Ale czy nie ma podstawowej wady polegającej na tym, że jest mało przyjazny w obsłudze? Czy np. nie można kopiować plików tylko w jedną stronę? A co się dzieje jeśli pliki na karcie znajdują się w kilku folderach?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Pytania można by mnożyć.
Z ogromnym prawdopodobnieństwem bez udziału komputera pliki można kopiować tylko w jedną stronę. Jak w każdym tanku. Inaczej trudno to sobie wyobrazić bez ładnego podglądu dysku, bo mało która karta pomieści całą zawartość dysku ;)
Co mnie interesuje w tym urzadzeniu to : podlaczyc czytnik USB 2.0 do niego z wlozona karta i zgrac. Przeczytalem w opisie ze jest jakis PowerButton ktory automatycznie odpala zgrywanie.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Mi to nie przeszkadza - interesuje mnie tylko zgranie zdjec z karty CF na przenosny dysk, pozniej podlaczenie go do kompa (tu bedzie widziany jako dysk wymienny wiec bezproblemowy transfer dwustronny). Nie interesuje mnie zgranie plikow z databanku na karte CF - swoj mam juz jakis czas i ani razu nawet nie pomyslalem by taka funkcja byla mi potrzebna (a chyba mam ja w obecnym databanku ale ani razu nie uzylem).Cytat:
Czy np. nie można kopiować plików tylko w jedną stronę?
A o to mozna zapytac emailem sprzedawce przed zakupem - powienien znac sprzet ktory sprzedaje.Cytat:
A co się dzieje jeśli pliki na karcie znajdują się w kilku folderach?
Jak wyzej 8)Cytat:
Pytania można by mnożyć.
Sprzet dobieram do swoich potrzeb a jak nie jestem pewien co do niektorych cech to googlam/pytam sprzedawce.
Właczasz, wciskasz 1 przycisk i po sprawie... wiec jest chyba przyjazdny..Cytat:
Kazda nowa karta kopiowana jest (w całości wraz z folderami i podfolderami) do osobnego folderu (dysk####). Wszystko sprawie i bez problemów.Cytat:
Komunikacja:
czytnik ->Bank = OK
komputer <->bank = OK
Aparat -> Bank = OK
Jeśli masz wiecej pytań pisz śmiało :)
Dzięki, to chyba wszystko wyjaśnia. Z korzyscią dla tego produktu!Cytat:
Zamieszczone przez Hadrian
Co do wymiany (częstej) dysku, producent się nie popisał. dysk przykręcany jest na 2 śrubki (i to jest OK) ale potem całości obudowy zamykana jest przy pomocy bocznych ścianek (na wcisk) sadze ze przy intensywnej eksploatacji zatrzaski porostu popękają.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
mimo wszystko USB2.0, małe wymiary oraz niska cena sprawiają ze jest to dość atrakcyjny zakup.